Nederlands Elftal verliest ondanks staaltje veerkracht

Nederlands Elftal verliest ondanks staaltje veerkracht
Nederlands Elftal voor duel tegen Duitsland, 24-03-2019. Foto: Orange Pictures

Nederlands Elftal verliest ondanks staaltje veerkracht

Het Nederlands Elftal heeft zich in de Johan Cruijff ArenA net niet naar een punt weten te knokken. In Amsterdam Zuidoost keek de ploeg van Roland Koeman na 45 minuten spelen tegen een 0-2 achterstand aan. De oranjehemden revancheerden zich knap, kwamen terug tot 2-2, maar zagen Nico Schulz in de laatste minuut van de officiële speeltijd de winnende treffer maken. Zo eindigde Nederland – Duitsland in 2-3.

De 800e officiële interland van ‘s lands beste voetballers begon alles behalve voortvarend. Na nog 120 seconde op de klok zorgde de Duitse vleugelaanvaller Serge Gnabry bijna voor de 0-1. Zijn harde schot werd echter gepareerd door Jasper Cillessen.

Na bijna vijftien minuten voetballen in de Johan Cruijff ArenA, moest de Nederlandse keeper toch de bal uit het net vissen. Nadat Ajax-speler De Ligt uitgleed was Sané na een strakke Duitse voorzet koelbloedig, en schoot strak de 0-1 binnen.

Babel was hierna dichtbij de gelijkmaker maar zag keeper Neuer via een echte Duitse wegstomp redding de 1-1 voorkomen. Diezelfde Ryal Babel was daarna weer dichtbij een goal maar zag Neuer weer als een ‘sta in de weg’.

Ondanks de Nederlandse mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen was de ‘Mannschaft’, met onder andere een goed positiespel, de betere ploeg. Het was dan ook niet meer dan terecht te noemen dat de Oosterburen de voorsprong wisten uit te bouwen, 0-2. Bayern München vleugelaanvaller werd door Van Dijk geen strobreed in de weg gelegd en schoot de bal vanaf 16 meter op wonderschone wijze in de rechterbovenhoek.

Nederlands Elftal zorgt voor knappe wederopstanding

Na de rust wisselde Koeman Babel voor Bergwijn. Na drie minuten spelen kopte Mathijs de Ligt, na een voorzet van Depay voortkomend uit een afgeslagen hoekschop, de bal achter de Duitse goalie, 1-2. Net als de vorige wedstrijd in en tegen Duitsland kwam Oranje terug tot 2-2. De frivole Depay schoot scherp en laag en liet Neuer kansloos.

Vlak voor tijd was het balen als een stekker voor het Nederlands team. De Duitsers combineerde fris door de Oranje verdediging heen, Nico Schulz stond vogelvrij en schoot de bal prima binnen, 2-3.

Over de gehele wedstrijd gezien een terechte overwinning van Duitsland. Desondanks voldoende goede momenten van het Nederlands Elftal wat hoop biedt richting de aankomende wedstrijden.

Reageren op het artikel?Laat een reactie achter onderaan de pagina!

vrijetijdamsterdam.nl