Nederland – Duitsland: een boeiend schouwspel

Nederland - Duitsland: een boeiend schouwspel
Koeman vindt Duitsland stekke spelers hebben. Photocredits: Orange Pictures

Nederland – Duitsland: een boeiend schouwspel

Nederland – Duitsland, wordt zondag voor de Nations League gespeeld. Sinds vroeger wordt het duel betiteld als ‘de wedstrijd der wedstrijden’ op het internationale podium. Het duel dat om kwart voor negen begint wordt waarschijnlijk een boeiend schouwspel. De ‘burenruzie’ heeft als doel een ticket voor het Europese Kampioenschap te bemachtigen.

Nederland – Duitsland is volledig uitverkocht

Het titanengevecht tussen de nationale teams van Nederland en Duitsland wordt afgewerkt in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA. Het gegeven dat de wedstrijd is uitverkocht, lijkt een compliment waard te zijn voor bondscoach Ronald Koeman en zijn manschappen.

Koeman staat sinds een jaar aan het roer bij Oranje. Onder zijn leiding veranderde het negatieve kijkbeeld ten opzichte van Oranje naar een selectie die men graag ziet spelen.

Sneeuwvlokje startte zijn trainerschap magertjes. Er werd met 1-0 verloren tegen Engeland. De tweede vriendschappelijke pot was tegen Portugal in Zwitserland. Daar stapte de beste spelers van ons land van de mat met een 0-3 zege. Doelpuntenmakers waren Depay, Babel en Van Dijk.

Het ‘net niet resultaat’ tegen Frankrijk

Na de testwedstrijden tegen Slowakije (1-1), Italië (1-1) en Peru (2-1 winst), was Oranje  dichtbij een goed resultaat in een topwedstrijd. In Stade de France kwam Oranje door Ryan Babel knap op gelijke hoogte (1-1). Uiteindelijk maakte Giroud in de 75e minuut de 2-1. Er ontstond wel een gevoel in de selectie.

Virgil van Dijk aan basis zege Nederland tegen Duitsland

In oktober werd dat gevoel tegen Duitsland omgezet in een goed resultaat. In het voetbalstadion vernoemd naar Nederlands beste voetballer ooit, zorgde ‘oranje captain’ Virgil van Dijk voor de openingstreffer. Depay was verantwoordelijk voor de tweede Nederlandse treffer. Wijnaldum zorgde in de ‘Duitse minuten’ voor de derde Nederlandse goal zodat het feestje echt kon beginnen.

Wereldkampioen Frankrijk puntloos het vliegtuig in

Een oefenpotje tussen België en Holland in Brussel eindigde in 1-1. In Rotterdam mocht Holland wereldkampioen Frankrijk begroeten. Belangrijker was de traktatie van twee goals en het uitzwaaien van Frankrijk richting het thuisland. De heerlijke zege kwam tot stand door een treffer van Wijnaldum en beauty van Depay. Daardoor was handhaving in divisie A van de Nations League een feit.

Prachtige wederopstanding van het Nederlandse voetbalelftal

Daar waar de Fransen met een 2-0 nederlaag terug naar huis werden gestuurd, leek het er in de UEFA Nations League wedstrijd tegen Duitsland op dat Nederland met verlies het buurland moest verlaten. De ‘Mannschaft’ wist binnen twintig minuten voetbal twee goals te maken. Na 84 minuten voetbal was er niks veranderd in de stand op het scorebord.

Terwijl menig Nederlander niet meer keek, zorgde Promes ervoor dat Oranje knap terug kwam tot 2-1. In de Duitse minuten zorgde Van Dijk zelfs nog voor de gelijkmaker, 2-2. Een prachtige wederopstanding in een even zo mooi ogende en sensationele slotfase.

Nederland won de laatste wedstrijd met 4-0

De kwalificatiewedstrijd voor EURO 2020 werd gespeeld tegen Wit-Rusland. In de Kuip eindigde dat duel in een simpele 4-0 overwinning. Nederland had 63 procent van de wedstrijd de bal in bezit. Doelpuntenmakers waren Depay (2x), Wijnaldum en Virgil van Dijk.

Nederland - Duitsland: een boeiend schouwspel
Virgil van Dijk. Photocredits: Orange Pictures

Voor Memphis Depay betekende zijn goals dat hij in dienst van Oranje 45 goals heeft gemaakt. Wijnaldum bouwde door het doelpunt zijn productiviteit uit tot 54 goals. Huidig Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk staat na de wedstrijd tegen de ploeg uit Wit-Rusland op 25 gemaakte doelpunten.

Hollanders en Duitsers volgens Koeman aan elkaar gewaagd

Na een vergelijking tussen beide teams lijken de kaarten in het voordeel van Koeman en zijn manschappen geschud. Toch liet de bondscoach tijdens de persconferentie, een dag voor de wedstrijd, doorschemeren dat hij allerminst makkelijk denkt over de wedstrijd tegen de Duitsers. “Het blijft een tegenstander die geweldige spelers heeft en die het je heel moeilijk kunnen maken”, laat Koeman onder andere weten.

Nations League, League A, Groep 1

Nederland – Frankrijk 2-0

Duitsland – Nederland 2-2

Stand

1. Nederland 4-7 (8-4)
2. Frankrijk 4-7 (4-4)
3. Duitsland 4-2 (3-7)

 

Reageren op het artikel? Laat een reactie achter onderaan de pagina!

vrijetijdamsterdam.nl