Mooi bezoek aan voetbalfan Luco in Emma Kinderziekenhuis

Mooi bezoek aan voetbalfan Luco in Emma Kinderziekenhuis
Rik (Vrije Tijd Amsterdam) en Luco (Voetbalfan) met het shirt van Frank de Boer

Vrije Tijd Amsterdam bezocht woensdag voetbalfan Luco in het Emma Kinderziekenhuis. Door een mooi gebaar van handbalclub VOC Amsterdam, werd aan Luco het Nederlands Elftal shirt van Frank de Boer overhandigd.

Luco is een groot Ajax-fan

“Toen Jeannette in ons team vertelde over dit aanbod van VOC Amsterdam, dacht ik meteen aan de patiënt die het shirt ook daadwerkelijk gaat ontvangen. Het gaat om Luco, een jongen van 12 jaar oud, vanaf kleins af aan al bekend bij ons in het AMC. Veel ziekenhuisopnames, onderzoeken en medicatie. Luco is ontzettend groot Ajax-fan en zit op zaalvoetbal. Luco is altijd ontzettend positief en aardig tegen het personeel. Wij vinden echt dat Luco dit shirt verdiend”, aldus Marieke de Haan, Medisch Pedagogisch zorgverlener bij het Emma Kinderziekenhuis.

De glimlach van een kind

“Hij is enorm blij dat hij het shirt van Frank de Boer krijgt”, liet Marieke ons vervolgens nog weten. En dat klopte als een bus want Luco toverde na de overhandiging van het prachtige shirt, een mooie glimlach tevoorschijn.

Johnny Heitinga en de Ajax-jeugd

En, dat was nog niet alles voor deze kanjer van een voetbalfan. Later op de dag werd Luco, met het shirt van Frank de Boer aan, nog eens verrast met een bezoekje van de Ajax jeugdspelers en niet te vergeten Johnny Heitinga, trainer van de Ajax-jeugd.

Kleine bikkels

Na de uitreiking van het shirt kreeg vrijetijdamsterdam.nl nog een rondleiding van Marieke. Tijdens die rondleiding zagen we nog meer kleine bikkels, en het hard werkende personeel van het Emma Kinderziekenhuis.

Over het Emma Kinderziekenhuis

In het Emma Kinderziekenhuis kunnen ouders/verzorgers met hun kind terecht voor complexe, acute en chronische aandoeningen. Aandoeningen die vaker voorkomen of juist heel zeldzaam zijn. Om een kind de beste zorg te bieden werken ze samen met ouders/verzorgers.

De behandeling die ze kinderen bieden is van hoge kwaliteit en van topniveau. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de ziekte van het kind, maar bieden ze ook begeleiding in het omgaan met de ziekte en de behandeling daarvan.

Geschreven door:

Rik Verkaik

Rik Verkaik

VTA Sport (vrijetijdamsterdam.nl)

Gerelateerde artikelen:

Frank de Boer doet weer mee om de prijzen