Messi alsnog geschorst voor finale tegen Ajax?

Messi alsnog geschorst voor finale tegen Ajax?
Bron: Lionel Messi official / auteur Christopher Johnson

Mist Messi de wedstrijd tegen Ajax als de ploeg van Ter Hag tijdens de return weet af te rekenen met Tottenham? Als het aan de supporters van Liverpool FC ligt dan mist de Argentijnse spelbepaler in ieder geval de return in de halve finale tegen Liverpool. Messi ging volgens de Liverpool aanhang over de schreef in de eerste halve finale wedstrijd tussen Barcelona en Liverpool.

Een petitie door Liverpool fans

Een deel van de ‘rode’ supportersschade startte een petitie om Lionel Messi alsnog te straffen voor een vermeende slaande beweging richting Liverpool-voetballer Fabinho. De Liverpool speler ontving geel en LFC kreeg een vrije trap tegen wegens vermeende obstructie. De Argentijnse sterspeler, die de hele wedstrijd een fenomenale indruk maakte, schoot uit dat buitenkansje raak waardoor er 3-0 op het scorebord stond.

Return is volgende week

Liverpool en FC Barcelona spelen volgende week op Anfield Road de return. Het zal niet de eerste keer zijn dat Liverpool zich terug weet te knokken uit een ogenschijnlijke benarde positie. Tijdens een eerdere finale in een 2005 die in de boeken staat als het ‘Mirakel van Istanboel’, kwam AC Milan op 3-0 voorsprong, waarna Liverpool terug kwam tot 3-3. De strafschoppenreeks die volgde werd ook nog eens door de Engelsen gewonnen zodat LFC uiteindelijk de champagne kon ontkurken.

VTA Sport

Lees ook: VOC maakt zich op voor eerste finaleduel