Lille tegen Ajax: Wat schreven de kranten?

Lille tegen Ajax: Wat schreven de kranten?
Foto: Orange Pictures

Lille tegen Ajax eindigde in 0-2 en bij vlagen was het genieten. Door de overwinning in Frankrijk en het gelijkspel tussen Chelsea en Valencia (2-2) staan de ‘rood/witte’ helden met één been in de achtste finale. Wint Ajax van Valencia, dan is het sowieso groepswinnaar. Vrije Tijd Amsterdam deed traditiegetrouw weer een rondje door de kranten.

Telegraaf

We beginnen met de wakkerste krant van Nederland. Luttele seconde na de Champions League overwinning van Ajax tegen Lille publiceert de Telegraaf haar eerste artikel over de wedstrijd. ‘Ajax bijna zeker van achtste finale’, is de kop titel van de Telegraaf.

“Het was de op één na snelste treffer van Ajax in de Champions League ooit. Alleen Andy van der Meyde zette zijn naam in 2003 sneller op het scorebord dan dat Ziyech dat deed”, schrijft de Telegraaf als reactie op de snelle openingsgoal van Hakim Ziyech.

“De 0-2 na een klein uur spelen bracht Ajax op rozen. Met een prachtige pass vanaf de rechterkant vond Ziyech, Ajax-aanvaller Promes, die de tweede Amsterdamse treffer achter Maignan tikte. Aan de andere kant redde André Onana Ajax, door een prachtige redding te verrichten op een inzet van Yusuf Yazici van dichtbij”, aldus de Telegraaf.

Parool

Het Parool was er weer als de kippen bij met een artikel over Ajax. En dat niet alleen, de wedstrijddetails waren ook te volgen in een live-blog. “Ajax en Amsterdam kunnen zich opmaken voor een prachtig sluitstuk in Groep H van de Champions League. Op 10 december komt Valencia naar de Johan Cruijff Arena. Ajax heeft aan een gelijkspel voldoende om de achtste finales te halen”, schrijft het Parool. Het is een klein stukje in een artikel waar het uiteindelijk draait om de punten die de spelers van Ajax krijgen toebedeeld. De verslaggever is kritisch zo krijgt Quincy Promes een 5. Andre Onana kreeg met nog twee andere spelers een 8. Als je nieuwsgierig bent naar de punten die de rest van de ploeg heeft gekregen, moet je zeker even in het artikel van het Parool kijken.

Algemeen Dagblad

‘Ajax kan knock-outfase CL ruiken dankzij dodelijk duo’, is te lezen boven het artikel van het AD.

“Sergino Dest, Donny van de Beek, Zakaria Labyad, Dusan Tadic en Hakim Ziyech. Na negentig tellen gaat de bal snel van voet naar voet, eindigend in een perfecte afronding van de Marokkaanse nummer 10 van Ajax. Opnieuw schiet Ajax uit de startblokken, wederom op imponerende wijze en met een snelle voorsprong”, is te lezen in het begin van het artikel dat het AD heeft gepubliceerd.

Volkskrant

De Volkskrant is afgetroefd op snelheid. In tegenstelling tot de Telegraaf en het Parool stond er bij de Volkskrant rond 23:20 nog steeds geen artikel online. Dat was bij het AD, de Telegraaf en het Parool wel het geval.

‘Matig Ajax wint met prachtige doelpunten van Lille: 2-0’, is de kop titel boven het artikel van Willem Vissers van de Volkskrant. “De meetkundige precisie was in Lille opeens verdwenen uit het elftal van Ajax, maar rekenkundig beleefde de landskampioen toch weer een weelderige avond, deze keer in Noord-Frankrijk. Lille – Ajax 0-2”, is te lezen in de openingsalinea van Willem Vissers.

Willem was qua publicatie van zijn artikel dan wel de laatste, het stuk kent wel de meeste inhoud en dat mag gezegd worden.

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd:

Wat schreven de kranten na Chelsea tegen Ajax

Ajax Chelsea wat schreven de kranten