“Krikke moet d’r mikke mok houden”
Ramon Ensing in De Avonden.

“Krikke moet d’r mikke mok houden”, aldus Ajax club watcher Ramon Ensing over de burgemeester van Den Haag. Vrije Tijd Amsterdam sprak kort met de Ajax-fanatiekeling en had het over de competitiestart, de prestatie in de Champions League en het treffen van de godenzonen tegen FC Den Haag.

Tot ontsteltenis van de Betondorper, supporters van beide clubs en niet te vergeten de Ajax directie besloot de Haagse burgermoeder dat er opnieuw geen Ajax-supporters welkom zijn bij de wedstrijd tussen de groen/gele reigers en de dappere strijders uit Mokum.

Tot overmaat van ‘ramp’ wordt er ook nog eens om 12:15 uur afgetrapt. “Ik weet niet wie die aanvangstijd van 12:15 uur heeft bedacht, maar wat een ramp is dat zeg. Het zal toch niet weer die Krikke zijn hé”, aldus Ensing die zondag desondanks zal plaatsnemen op zijn vaste plek van zijn vaste eetcafé De Avonden in de Nostalgische Watergraafsmeer.

Zijn mening over het gebeuren in Den Haag staat in schil contrast met de visie van de Amsterdammer over de start van zijn cluppie in het seizoen ‘2019/2020.’ “Na een geweldig Champions Leauge seizoen en de dubbel was het wachten hoe Ajax uit de ‘transfer window’ zou komen.

Het verlies van Frenkie de Jong en Mathijs de Ligt moest natuurlijk wel opgevangen worden en het was nog maar de vraag of meer spelers ons zouden verlaten. Gelukkig bleef het bij deze twee wonderboys en heeft Ajax zelf wat nieuwe krachten kunnen aantrekken.

En, moet je luisteren. Hoe vind je dat met Ziyech? Wat een soepkippen zeg die clubs in Europa. Ze laten een fantastische speler lopen. Wat een zegen voor de supporters dat Ziyech in Amsterdam blijft voetballen”, aldus de voormalige amateurvoetballer van AFC Ajax.

De Amsterdamse ex-rokkenjager geniet, net als menig Amsterdamse voetbalfan, met volle teugen van de verrichtingen van de ploeg van trainer Erik ten Hag.

“Ajax is tot nu toe weer groots in Europa. Het was natuurlijk even wachten welke clubs er na de voorrondes weer uit de koker zouden rollen. En moet je luisteren, het had slechter kunnen uitpakken.

Zo’n eerste thuis wedstrijd is op papier te doen. Maar, je moet het toch maar ff flikken en dat gebeurde. Ajax pakte de eerste drie punten en zo konden we met een goed gevoel richting Spanje afreizen.

En, moet je luisteren. Menig club gaat met angst en beven benen naar Valencia maar onze godenzonen reisden met vertrouwen af naar de Spaanse badplaats. Ik was nog jarig ook en ging er even goed voor zitten aan mijn vaste tafel met mijn maten. Het was gezellig in De Avonden. Alles was lekker geregeld met hapjes en drankjes en de goals waren mooie cadeaus. Een geweldig verjaardagsfeestje moet ik zeggen.

Ik wil nog wel een kanttekening plaatsen want zo makkelijk als het er op het scorebord uitzag, zo moeilijk was het in de werkelijkheid. Er waren kansen over en weer en na de 0-1 werd Valencia sterker en voelde ik de bui alweer hangen. Maar, de aanvoerder schoot de bal zo hoog over dat ik de bal vannacht nadat ik de kroeg had afgesloten in me tuin zag liggen”, aldus een hard lachende Ramon Ensing aan de andere kant van de telefoonlijn.

En je ziet het, als je een penalty mist dan krijg je meestal de deksel op je neus. Dat was de 0-2 voor de rust. Na de pauze was het een open wedstrijd maar ik had geen moment het vertrouwen dat het mis zou kunnen gaan.

Het mooiste cadeau van de avond was het toetje van mijn held Donny van de Beek. Dat was echt de mooiste goal van de avond. Wat een inspeel pass en steekbal van onze capitino en Van de Beek slipte slim door de defensie waarna hij Cillissen kansloos liet.

Uiteindelijk is het geweldig dat je het veld in Valencia met een 0-3 overwinning mag verlaten. We hebben wederom in Europa laten zien dat ons clubje toch wel leuk en mooi voetbal laat zien en dat maakt me trots om een Amsterdammer te zijn. Nou mensen tot de volgende keer maar weer groet vanuit de Avonden”, laat de voetballiefhebber ten slotte enthousiast weten.

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Valencia – Ajax: Wat schreven de kranten?

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting