In het Ajax-pak naar een bekroning van het seizoen

In het Ajax-pak naar een bekroning van het seizoen
Ajax-speler Mazraoui. Photo: Orange Pictures

In het Ajax-pak naar een bekroning van het seizoen

Binnenkort verschijnen ze weer op de velden: de spelers van Ajax. Het afgelopen half jaar is een basis gelegd voor een vruchtbaar seizoen. Wat brengt het restant van jaargang 2018-2019? Een zekerheid is dat de Ajax-spelers zich daarvoor optimaal klaarmaken, in het Ajax pak. Die staat voor Power red.

Met drie dikke cirkels staat de volgende wedstrijd in de Champions League op de Amsterdamse kalender. Wat een pot. In de achtste finale van het toernooi wacht titelhouder Real Madrid. Reden voldoende om in het Ajax-trainingspak er vol tegenaan te gaan. Sportpark de Toekomst ziet na de winter een extreem gedreven Frenkie de Jong, die in de laatste editie van Ajax schaaft aan zijn technische spel.

De Jong draagt het rood-zwarte pak met sluitende pasvorm tijdens iedere training. De man van de dribbel en de plotse versnelling in het spel voelt zich vrij in het pak met elastische sluitingen bij de armen, enkels en taille. Het power rode jack met rits over de hele lengte maakt het hem mogelijk de temperatuur zelf te reguleren. Zijn lichaam blijft in conditie om andere middenvelders uit het niets op het verkeerde been te zetten en een kansrijke situatie te creëren. Het logo van Ajax op de linkerkant van de borst hoort bij de talentvolle ster. Het voedt zijn motivatie om het seizoen af te ronden met een serie prijzen.

In de Eredivisie moet afgerekend worden met concurrent PSV. Op dit moment bestaat er een gat van twee punten, in het voordeel van de Eindhovenaren. Die kleine kloof maakt de verbetenheid bij Dušan Tadić los. Het krachtmens met verfijnde techniek, tevens een onverschrokken winnaar. De Serviër maakt extra uren, zowel op als buiten het veld. Klaar om Denzel Dumfries af te troeven.

In het Ajax-pak naar een bekroning van het seizoen
Ajax gaat er weer volle bak tegenaan. Foto: Rob van Vliet

Rode en zwarte kleuren sieren het Ajax-trainingspak voor seizoen 2018-2019, met de logo’s en sterren in het wit. De climacool-technologie, waarvan het patent bij partner Adidas ligt, draagt zweet direct af naar de buitenste laag van het pak. Comfortabel en droog blijft het lichaam: voorwaarden waarmee Tadic tot het uiterste kan gaan. In zijn acties, looplijnen en snoeiharde schoten, oftewel de wapens van de kleine aanvaller zijn in de winter geladen en zullen binnenkort leiden tot doelpunten, zodra het er om gaat.

Zijn ervaring is van meerwaarde voor de Amsterdammers en hij kijkt met veel motivatie uit naar de tweestrijd met PSV. Als het trainingspak van Ajax bij hem is aangetrokken, ontwaart een glimlach bij het zien van de drie kampioenssterren op de borst. In het wit, net boven het logo van Ajax, staan die sterren te stralen. Het is tevens een hunkering naar een volgende in het rijtje.

Wie weet houdt Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt aan het einde van het seizoen een prijs in zijn handen. Feit is dat de jonge verdediger keihard werkt in het trainingspak van de club. Een pak dat met mesh panelen in het jack luchtig aanvoelt en meebeweegt bij de noodzakelijke duels van de verdediger om de bal. De elastische boorden aan de bovenkant van het pak kunnen de kracht van de sterke verdediger aan.

Aan de hand van De Ligt en Power Red gaat Ajax de strijd met PSV en Real Madrid vol vertrouwen tegemoet. De bekroning ligt in het verschiet.

vrijetijdamsterdam.nl