Geen titel voor Ajax ondanks winst tegen Willem II
Foto: Rob van Vliet

Geen titel voor Ajax ondanks winst tegen Willem II

Ajax kan zich gaan richten op de finale van de Europa League. De ploeg won zondagmiddag met 1-3 bij Willem II in Tilburg, maar doordat Feyenoord thuis met 3-1 won van Heracles zijn de Rotterdammers kampioen van de Eredivisie geworden en eindigt Ajax de competitie als tweede. De Amsterdamse club heeft echter nog steeds kans op het bereiken van de Champions League. Als er op 24 mei 2017 tijdens de finale in Stockholm wordt gewonnen van Manchester United plaatst het elftal van trainer Peter Bosz zich alsnog voor het lucratieve en sportieve miljoenenbal.

Voor Ajax, dat speelde met een piepjonge ploeg, scoorde Dolberg voor de rust en waren Sanchez in de 48e en Klaassen in de 66e minuut verantwoordelijk voor de Amsterdamse treffers. Voor de Tilburgers redde Schuurman zo’n tien minuten voor tijd met een treffer de eer voor Willem II.

Het Amsterdamse elftal kan zich nu in alle rust gaan focussen op de finalewedstrijd tegen Manchester United.

Voor die finalewedstrijd kunnen Ajacieden met een uitkaart vanaf maandag 15 mei vanaf 10:00 uur een kaart bemachtigen voor dit prachtige affiche. Ajax heeft voor het finaleduel 10.000 kaarten ter beschikking gekregen waarvan de prijs € 77,50 per kaart is. De club laat op haar website weten dat er niet gerekend hoeft te worden op kaarten die later vrijkomen.

Bekend is al dat de 10.000 kaarten voor de Ajax-fans lang niet genoeg zullen zijn voor de vraag die er naar kaarten voor de finale is. De prijzen op de zwarte markt rijzen inmiddels de pan uit. Er worden kaarten via de ‘zwarte markt’ voor meer dan € 1500,- aangeboden.

vrijetijdamsterdam.nl

Volg ons op Snapchat: vrijetijdams