Galavoorstelling Ajax eindigt in 0-5 tegen Emmen
FC Emmen v Ajax: Emmen (L-R): Quincy Promes of Ajax celebrating goal (0:5) © Orange Pictures / Gerrit van Keulen

Ajax heeft zaterdagavond met wervelend voetbal gewonnen van FC Emmen. Op de dag dat het voor Ajax 25 jaar geleden was dat de wereldbeker omhoog getild mocht worden, won de ploeg van trainer Erik ten Hag met 0-5 in Emmen. Ajax blijft met 27 punten uit 10 wedstrijden de trotse lijstaanvoerder in de Eredivisie.

De Amsterdammers traden aan zonder Daley Blind die niet wedstrijd fit was en Nicolas Tagliafico die op de bank mocht starten. Lisandro Martinez en Sean Klaiber verschenen wel aan de aftrap.

Eerste helft

Davy Klaassen scoorde de openingstreffer. De man die zich bij Ajax vanaf dag 1 als een vis in het water lijkt te voelen, scoorde nadat hij op ‘Donny van de Beek’ achtige wijze diep was gegaan in de ‘zestien’ van FC Emmen. Het balletje langs de verdediging, gegeven door Lassina Traoré, werd door Klaassen, via Miguel Araujo van Emmen, in de verre hoek geschoten.

Fraaie goal

Diezelfde Klaassen zorgde met een subtiel balletje over de verdediging dat Labyad met een fraaie volley de tweede goal kon aantekenen. Via een spitsengoal van Traoré, na een voorzet tussen de keeper en de verdediging van Antony, ging de lijstaanvoerder met een 0-3 voorsprong de rust in.

Tweede helft

In de rust werd Tadic en Traoré rust gegund. Zij werden vervangen door Klaas-Jan Huntelaar en Quincy Promes. Jurgen Ekkelenkamp zorgde er met een goal in de ‘scrimmage’ voor dat een gretig Ajax op 0-4 kwam. Quincy Promes zorgde, op aangeven van de ook ingevallen David Neres, voor de laatste Ajax-treffer, 0-5.

Liverpool uit

Voor de koploper lijkt er geen vuiltje aan de lucht in de Eredivisie. Dinsdag staat om 21:00 uur de CL ontmoeting met Liverpool in Engeland op het programma. Ajax lijkt op voorhand niet kansloos om Anfield Road met een goed resultaat te verlaten.

Geschreven door:

Rik Verkaik

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl