Flikker toch op met je notitieblok

Flikker toch op met je notitieblok
Ajax analyticus Ramon Ensing.

Flikker toch op met je notitieblok

Wat een prachtig sportnieuws voor Ajax en haar supporters. De Amsterdamse club bereikte, na een 3-1 overwinning in Amsterdam en een 0-0 gelijkspel in Kiev tegen Dynamo, de felbegeerde groepsfase in de Champions League en zodoende kunnen de voetbalclub en ‘rood/witte’ fans zich gaan opmaken voor de loting, die donderdagavond zal geschieden in het Zwitserse Nyon. In Zwitserland doen mooie clubs zoals Manchester United, FC Barcelona, Liverpool en Napoli mee aan de loting van het miljoenenbal.

Onze vaste Ajax analyticus Ramon Ensing keek zoals hij het zelf zegt ‘vanaf het bankie in Betondorp’, naar de wedstrijd en deelde zoals gebruikelijk weer zijn visie op de wedstrijd.

De beginfase

“De eerste tien minuten kwam Kiev meteen goed uit de startblokken met één grote kans. Maar die kans werd niet omgezet in een doelpunt omdat de bal geweldig door onze Onana werd gepareerd. Echt top.”

Na een kwartier voetballen in de Oekraïne

“Na een kwartier spelen kwam Ajax in hun spel wat resulteerde in een pingel die gemist werd. Wat een flapdrol zeg. Als de pingel benut zou zijn had Kiev wel moeten aanvallen wat weer ruimtes op het veld zou betekenen waar Ajax van zou kunnen profiteren.”

Na de gemiste strafschop

“Ik moet zeggen Ajax kwam na die pingel toch goed in de wedstrijd. Er kwamen mogelijkheden voor beide teams. Na een half uur spelen had het zomaar 1-0 of 0-1 kunnen zijn. Het werd een leuke en open wedstrijd.”

Geen biertje maar een bakkie koffie

“Vandaag kijk ik met een bakkie koffie en niet met een biertje. Morgen moet ik training geven aan de jeugd van JosWatergraafsmeer en dan wil ik fit zijn. Training geven aan de jeugd vind ik fantastisch om te doen. Ik kijk er elke keer weer naar uit.”

Ajax verweert zich kranig

“Ajax verweerde zich kranig daar in de Oekraïne. Geen gelul met wegrossen maar gewoon best aardig voetbal. “

Huntelaar moest een stiffie doen

“Wat een levensgrote kans was dat zeg die Klaas-Jan Huntelaar kreeg. Hij had ‘m moeten wippen, een stiffie, net als Dennis Bergkamp in zijn Ajax tijd.”

De Ligt is net Baresi van AC Milan

“Ik ben aan het genieten van De Ligt. Wat staat die jongen top te spelen. Ik vergelijk hem met Baresi van Milaan.”

Verschil tussen Tagliafico en Wöber

“Wel een verschil hoor Tagliafico en Wöber. Sowieso een verschil van 20-30 meter hoogte. Wöber moet meer durven te voetballen, zeg maar wat Mazraoui en Tagliafico wel doen. Wel lekker trouwens 0-0 met de rust. Ik heb er vertrouwen in. Dit moeten we kunnen halen.”

Geen storm van de Dynamo Kiev spelers

“Tweede helft begon niet met een storm van de ploeg uit Kiev en dat had ik wel  verwacht. Ajax speelde ondertussen gewoon goed voetbal net zo lekker als de eerste helft.”

Flikker toch op met je notitieblok

“Weet je waar ik me aan irriteerde? Die trainers op de bank met hun pennetje en notitieblok… Pfff… Wat een drama zeg slaat toch nergens op. Waarom moet je schrijven kijk gewoon naar die wedstrijd man. De volgende dag kun je die wedstrijd tien keer opnieuw bekijken en analyseren. Je kunt toch wel iets onthouden of niet dan? Het is geen werkstuk maar een voetbalwedstrijd.”

Schitterende vrije trap van Hakim Ziyech

“Na 51 minuten was ik al bijna aan het juichen. Wat een goede voorzet van Tadic zeg en mooie kopbal van Masroui. Maar ja, gezegd moet worden, een fantastische redding van de keeper van Kiev. En zag je die schitterende vrije trap van Hakim Ziyech op de lat? Ajax verdiende toen echt een goal, man.”

Laatste half uur

“Laatste half uur verwachtte ik een Oekraïense storm waar Ajax de nodige ruimte zou gaan krijgen. Die storm viel tegen. Ajax was gewoon beter. Tja, op die momenten moet je toch uitkijken dat je geen goal om je oren krijgt want dan is het zo weer spannend. Het blijft voetbal hé. Het was even billenknijpen.”

We kregen mooi voetbal voorgeschoteld

“Wat een wereld aanval in de 81e minuut. Jammer dat er niet gescoord werd. Maar, gezegd moet worden, we kregen mooi voetbal voorgeschoteld.”

Hoppa we zijn door echt fantastisch

“Hoppa we zijn door echt fantastisch. Het is meer dan terecht. Enige minpuntje is dat er nog een kwartje moet vallen. Dat kwartje is dat het spel is bedoeld om te scoren. Je moet doelpunten maken. Dat heb ik wel gemist vandaag.

Maar, over het algemeen heb ik genoten van het voetbal van Ajax. We kunnen nog een leuk jaartje verwachten, denk ik tenminste. Vijf dotten van kansen krijgen is goed. Desondanks heb ik geen goed gevoel over de volgende wedstrijd van Ajax tegen Vitesse. In de regel laat een Nederlandse ploeg vaak punten liggen na een wedstrijd in Europa waar ze vol voor zijn gegaan. Maar goed, laat ze het ongelijk maar bewijzen.”

Stamkroeg De Avonden

“Heb nu trouwens wel genoeg koffie op hoor. Zondag als we tegen Vitesse spelen kijk ik gewoon weer vanuit mijn vaste Ajax kroeg De Avonden aan de Middenweg. Lekker met een bakkie bier erbij. Ze zenden het altijd uit op groot scherm trouwens, iedereen is welkom om te komen kijken”, laat de Amsterdamse rokkenjager en voetballiefhebber ‘pur sang’ ten slotte nog weten.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Zij zijn groot en ik ben klein