FC Groningen tegen Ajax: Wat schreven de kranten?
Dusan Tadic in actie tegen FC Groningen. Foto: © Orange Pictures / Gerrit van Keulen

Ajax verloor zondagmiddag met 0-1 in Groningen. Namens de ploeg uit Noord Nederland maakte jongeling Remco Balk de enige treffer van de wedstrijd. Zo leed Ajax na drie gewonnen competiewedstrijden op Sparta, RKC en Vitesse haar eerste nederlaag van het huidige Eredivisieseizoen. VTA Sport van Vrije Tijd Amsterdam deed een (online) rondje door de kranten.

Telegraaf

‘FC Groningen straft flets Ajax af’, is de koptitel van de Telegraaf. Volgens de Telesportredactie had het team van Danny Buijs zijn zaakjes prima op orde. Ajax had moeite met de felheid van FC Groningen. De thuisploeg speelde volgens de blauw/gele krant overigens met lef. Ajax werd veelal vol onder druk gezet, waardoor het moeilijk een gestroomlijnde aanval op de been kon zetten. Sterker nog, Groningen hield de ruimtes zeer klein, dook overal bovenop, won veel persoonlijke duels en gaf amper een kans weg. Het spel van Ajax was te traag en flets om door de geordende Groningen-defensie heen te prikken.

Het Parool

‘Met Promes op 10 mist Ajax voetballend vermogen’, kopt Het Parool. De rol van Quincy Promes als nummer 10 is volgens de Amsterdamse krant het heroverwegen waard. In topwedstrijden krijgt hij volgens de verslaggever op die plek misschien de ruimte die nodig is, maar tegen teams die zich ingraven heeft Ajax op die centrale plek meer voetballend vermogen nodig. Als alternatieven worden Noa Lang en Jurgen Ekkelkamp genoemd en Promes zou dan naar de linkerflank kunnen verhuizen, waar Ten Hag momenteel voor Dusan Tadic kiest. Later werd overigens bekend gemaakt dat Ajax Davy Klaassen heeft aangetrokken.

Algemeen Dagblad

Het Algemeen Dagblad schrijft in het artikel een aantal quotes uit het interview na afloop met trainer Erik ten Hag. Volgens de Ajax-coach had zijn ploeg in Groningen te weinig afgedwongen. Daarnaast vond hij Ajax wel de controle hebben maar was zijn ploeg naar voren krachteloos. “Er was te weinig beweging ten opzichte van elkaar en dan dwing je te weinig kansen af’’, aldus Ten Hag via het Algemeen Dagblad. Volgens de trainer gaat het in zo’n wedstrijd op het maken van de eerste goal en had zijn ploeg het niet zover moeten laten komen. Meer uitspraken van de Ajax-trainer lees je in het artikel van het Algemeen Dagblad.

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl