En we zwaaien met zijn allen naar de Kuip!
Ajax watcher Ramon Ensing.

En we zwaaien met zijn allen naar de Kuip!

“En we zwaaien met zijn allen naar de Kuip”, zijn de eerste woorden die onze Ajax-watcher, al ‘zingend’ laat horen vanaf zijn vaste stekkie bij ‘De Avonden’ in Amsterdam. Net zoals bij de rest van Amsterdam zit de stemming er woensdagavond bij de Amsterdamse balvirtuoos opperbest in, en begint hij als hij eenmaal is uitgezongen, schor en uitgelaten klinkend, over de verdiende zege van Ajax in de Kuip!

“Als je 0-3 wint in die badkuip in 010 dan heb je het goed gedaan! Ajax moest na het debacle van een paar weken terug de mondjes snoeren in 010 en daar is men in geslaagd al ging dat in de beginfase niet goed. Maar, ik ga niet zeiken over de ‘Bayern-opstelling’ waarmee werd begonnen. Want, voor de wedstrijd had ik daar de volle honderd procent vertrouwen in. Alleen kon je na 25 minuten spelen, toen Ajax werd teruggedrongen en bijna twee goals om de oren kreeg, wat mij betreft overstappen op een andere tactiek. Maar, moet je luisteren, ‘kuch, kuch’, ik ga nu niet over Ten Hag beginnen. Want, nogmaals, drie goals maken uit bij 010 is gewoon fantastisch.”

“Je zag trouwens wel dat die kakkerlakken gebrand waren om te winnen tegen Ajax. Ze klapte er vol bovenop, maar zo zie je maar je kunt wel willen, maar je moet het ook nog maar eens kunnen.. haha.. En Ajax was die eerste helft nog niet eens in goede doen, dus dat geeft wel wat aan over de verhoudingen. En tja die onterechte corner, dat is nou voetbal, een spel van fouten, kan gebeuren dus. De Ligt werd helemaal vrijgelaten in de zestien. Geen speler die meeliep of de intentie had hem in de zone op te vangen.

De betondorper vervolgt: “En dan is het lekker dat je vlak na rust meteen de tweede erin beukt dat helpt natuurlijk wel en toen waren de kakkies al op de vloer gelegd en was t wachten op meer. Feyenoord speelde ondermaats en Ajax was de betere ploeg zonder echt op hun best te voetballen. Desondanks waren de goals die Ajax maakte momenten om van te genieten. Vooral omdat je in ‘die Kuip’ bijna een speld kon horen vallen. En voor de supporters is het natuurlijk fantastisch dat ze 5 mei alsnog naar de Kuip kunnen. Over de fans gesproken heb je die nog gezien met al dat vuurwerk? Dat was echt genieten!

“En moet je luisteren. Nu aftellen naar de Champions League! Ik zie Ajax nog als winnaar van het veld afstappen in Madrid. Let maar op mijn woorden. Ik heb het je gezegd. Dinsdagavond bakken ze trouwens Paella bij eetcafé De Avonden! Speciaal voor de wedstrijd van Ajax in Madrid! Gezellig als er een hoop mensen met ons komen kijken”, laat de voetbal ademende Amsterdammer ten slotte weten, luttele seconde voordat we de telefoonverbinding verbreken.

vrijetijdamsterdam.nl

Ajax watcher vanuit De Avonden: hoop doet leven

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting