“En nu met een bakkie op naar 010 tegen 040 kijken”

“En nu met een bakkie op naar 010 tegen 040 kijken”

“En nu met een bakkie bier onderuitgezakt naar Feyenoord tegen PSV kijken”, laat onze in Betondorp woonachtige Ajax clubwatcher tevreden weten enkele minuten na afloop van de wedstrijd die Ajax speelde in Den Haag. De ploeg van Erik ten Hag boekte in Zuid-Holland een verdiende 1-5 zege, en verliet de ‘groen/gele’ stad, die deze zondag bol staat van haat uitdragende ADO supporters in afwachting van Amsterdamse demonstranten, politiepaarden, ME’ers met schild en knuppel, waterkanonnen, en met het stoom uit de oren komende, woedende gele ‘Rutte Rot op’ demonstranten, gelukkig met drie punten.

Gelukkkig zijn ze wel wat gewend in Den Haag en belangrijker nog is dat de spelers van Ajax, na de Champions League wedstrijden dit jaar in stadions zoals die van Bayern Munchen, Benfica en vooral tijdens ‘de hel in Athene’, echt niet meer warm of koud worden, van een stadionnetje met een groot deel aan kortzichtige Hagenezen die omdat ze niet anders kunnen, niet veel verder komen dan het zingen van al dan niet zijnde antisemitische leuzen.

Goed, dat gezegd hebbende, vervolgden we ons gesprek met de clubwatcher over de gespeelde wedstrijd. “Een simpele overwinning. Ajax doorstaat de Ajax hobbel alhoewel dat in het begin van de wedstrijd er allerminst onzeker uitzag. En dat niet alleen”, vervolgt onze Ajax volger zijn korte ‘betoog’ over de wedstrijd. ‘Vergeet niet dat Ajax de afgelopen jaren vaak op onnodige momenten in de competitie punten heeft verspeeld tegen die rot Hagenezen. We waren dus gewaarschuwd voor de wedstrijd.”

“In De Avonden zeiden we het alweer tegen elkaar tijdens de eerste helft. Het is weer eens huilen met de pet op zoals vaker hier en vaker tijdens competitieverband. De stemming werd er niet vrolijker op toen Den Haag, met een mooie treffer, de eerste goal wist te maken. Gelukkig waren we wakker geschud en nog geen 3 minuten later wist Van Beek na een steekbal de keeper te passeren en beheerst binnen te tikken.

Vlak daarna hadden we zelfs op 1-2 moeten komen. Met 4 tegen 1 moet je het uitspelen. Gelukkig zorgde een VAR penalty ervoor dat de godenzonen voor de rust op voorsprong wisten te komen. Tijd om met een biertje bij te komen van die eerste 45 minuten”, aldus de voormalige vrouwenverslinder, die in zijn oude dagen furore maakte op de amateurvelden, en ‘anno 2019’, gesterkt door een bierbuik, een kalend wordend kapsel en een mindere conditie, wekelijks met een verblinde techniek tijdens de wedstrijden met JOS Watergraafsmeer, zijn tegenspelers nog steeds in de luren legt.

Zoals wel vaker heeft de betondorper, die ook een groot deel van zijn leven woonachtig was tussen de grote flats in de Bijlmer, maar weinig tijd en helemaal omdat het volgende voetbalpotje alweer op het programma staat. Hij laat zodoende maar kort iets weten over de tweede helft. “De tweede helft was maar weer afwachten wat ze er van zouden bakken. Maar, gelukkig waren we heer en meester en liepen we terecht uit naar een 1-5 overwinning. Ze bivakkeerden al freewheelend over het veld en de overwinning was terecht.

“Nu lekker naar PSV tegen Feyenoord kijken. Hopen dat die kakkerlakken ff punten afsnoepen in strijd om de titel. En ondanks alles zijn ze aan de beurt woensdag. Let maar op mijn woorden. Ajax is wel wakker geschud na die vorige blamage. Echt, nogmaals, let maar op mijn woorden”, laat de voetbalvirtuoos ten slotte al hoestend en proestend weten, enkele seconde voordat het tijd is om de telefoonverbinding te verbreken.

VTA Sport

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here