Eerbetoon en steun aan Appie en familie in West

Eerbetoon en steun aan Appie en familie in West

In Amsterdam-West hebben vanavond duizenden mensen een eerbetoon gehouden en hun steun betuigd aan Ajax-speler Abdelhak ‘Appie’ Nouri. De actie die door de F-side was georganiseerd werd niet alleen bijgewoond door de fanatieke Ajax-supporters maar ook door (directe) familie, vrienden, teamgenoten en allerlei jongeren (kleine Appie-fans) uit de buurt.

Groot voorbeeld

Om 19.00 uur werd er verzameld op het Nigel de Jongplein. Het plein waar ‘Appie’ vaak voetbalde en waar de jeugd in West de Ajax voetballer als een enorm groot voorbeeld ziet.

Eerbetoon en steun aan Appie en familie in West
Appie is populair bij de jongens uit de buurt.
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Motoren

Het wemelde op het pleintje van de mensen en ook voor het huis was het een drukte van jewelste. Motoren reden met groot kabaal op indrukwekkende wijze door de straat en gaven min of meer het startsein van de grootse actie. De motoren werden gevolgd door de menigte die zich verzamelden voor de woning.

Eerbetoon en steun aan Appie en familie in West
Supporters waren massaal aanwezig.
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

De vader en de spelers

Toen de vader van Nouri onder politiebegeleiding aankwam schudde hij handen met fans en vrienden die op waren komen dagen. Ook de Ajax-selectie was aanwezig, maar door de massale opkomst was het voor hen lastig de woning te bereiken. De geëmotioneerde spelers werden afgeschermd door de Ajax-supporters en zodoende konden ze de woning toch bereiken om hun steun te betuigen aan de familie van Appie.

Vuurwerk en emoties

Het vervolg was een enorme sfeeractie met een hoop vuurwerk, rookbommen, liedjes en geklap over en voor Nouri. Familieleden stonden ondertussen voor de ramen en toonde trots zijn Ajax-shirt met rugnummer 34 richting de mensen. Veel familie, vrienden en supporters waren zichtbaar geëmotioneerd.

Overgebracht naar het AMC

Nouri is vandaag overgebracht naar het AMC ziekenhuis in Amsterdam. Nouri lag sinds afgelopen zaterdag in een ziekenhuis in Innsbruck nadat hij in een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen met hartritmestoornissen in elkaar was gezakt. Gisteren maakte de club Ajax bekend dat het jonge talent ernstige hersenschade heeft opgelopen. Vlakbij de hoofdingang van het ziekenhuis heeft het AMC een speciale plaats ingericht waar verdrietige fans hun medeleven kunnen betuigen.

Eerbetoon en steun aan Appie en familie in West
Balvirtuoos Nouri in actie tegen Excelsior.
Foto: Ajax.nl

Een jongen van de club

De hele club Ajax is aangeslagen. Appie loopt al vanaf vroege leeftijd bij Ajax rond en onlangs liep hij ook stage bij de media afdeling van Ajax. Op de website van Ajax wordt dagelijks ge-update over de situatie van Abdelhak Nouri.

vrijetijdamsterdam.nl