Eén ding is zeker: Ajax heeft de beker!

Eén ding is zeker: Ajax heeft de beker!
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Eén ding is zeker: Ajax heeft de beker!

Eén ding is zeker: Ajax heeft de beker! De Amsterdamse ploeg van trainer Erik ten Hag versloeg zondagmiddag in de Kuip tegenstander Willem II met 0-4.

Voor de Amsterdammers waren Blind, Huntelaar (2x) en Kristensen de doelpuntenmakers. Ajax startte in Rotterdam met Rasmus Kristensen, Noussair Mazraoui en Klaas Jan Huntelaar in het basiselftal. Joël Veltman, David Neres en Lasse Schöne mochten naast de technische staf plaatsnemen.

Ajax had zoals verwacht het betere van het spel, en dat resulteerde kort voor rust in een 0-1. Daley Blind verlengde een trap van Dusan Tadic met zijn hoofd en versloeg daarmee de Tilburgse doelman Timon Wellenreuther. Niet veel later stuurde Klaas-Jan Huntelaar een Willem II verdediger het bos in en schoot met links raak, 0-2.

Diezelfde Huntelaar bezorgde Ajax in de 67e minuut een 0-3 voorsprong. The Hunter was koelbloedig na een mooi uitgespeelde aanval. Kristen zorgde met een droge schuiver in de 76e minuut voor de 0-4. Zodoende mochten de spelers na afloop van het duel in de Kuip de beker omhoog tillen. De eerste prijs sinds vijf jaar is binnen.

Vanaf nu zullen de blikken volledig op woensdag gericht worden. Ajax en Tottenham beginnen om 21:00 uur aan de return in de halve finale.

VTA SPORT

VOC AMSTERDAM OP RANDJE TITELPROLONGATIE