Debutant Noa Lang belangrijk tijdens nipte zege Ajax op Zwolle

Debutant Noa Lang belangrijk tijdens nipte zege Ajax op Zwolle
Photocredits: Orange Pictures

Debutant Noa Lang belangrijk tijdens nipte zege Ajax op Zwolle

Debutant Noa Lang was woensdagavond belangrijk tijdens een nipte zege van Ajax tegen PEC Zwolle. In de Johan Cruijff Arena kwam Ajax in een magere wedstrijd door Tadic op 1-0, waarna de Zwollenaren elf minuten voor tijd Vito van Crooy de gelijkmaker zagen maken. Het competitieduel leek op 1-1 af te stevenen, maar vlak voor tijd zorgde Daley Blind, op aangeven van Lang, met zijn hoofd voor de tweede Ajax goal. Hoe penibel de overwinning ook was, de Amsterdammers doen met twee punten achterstand op PSV, weer helemaal mee in strijd om het kampioenschap. Beide ploegen hebben 25 wedstrijd gespeeld en ontmoeten elkaar op 31 maart in de Johan Cruijff Arena. Op dit moment kan die wedstrijd betiteld worden als het duel der duels in competitieverband.

Vrije Tijd Amsterdam belde zoals gebruikelijk weer even met de Ajax watcher en voormalig rokkenjager uit Betondorp, die ondanks de hosanna stemming waarin menige Ajax supporter zich nog in begeeft toch enkele kritieke puntjes had te vermelden. “Echt een dramatische wedstrijd. Schrijf maar op dat een gehavend Ajax de horde heeft overwonnen naar de titel. Ze begonnen wel goed en waren duidelijk de betere ploeg zonder enorme kansen maar gelukkig was er na een half uur spelen de voorsprong door Tadic.

Debutant Noa Lang belangrijk tijdens nipte zege Ajax op Zwolle
De Ajax watcher en Sjakie Swart vlakbij stadion de Meer

Je zag het, ik had weer eens gelijk

Maar je zag het, PEC ging de eerste 15 a 20 minuten voetballen. Toen zei ik hier al in de kroeg, moet je opletten ze gaan gelijk maken. En zag je het, ik had weer eens gelijk. Maar, gelukkig zag je daarna wel strijd en de wil om bal te veroveren en gelukkig kwam die ene kans door invaller en debutant Lang met een puntgave voorzet waar Blind alleen tegen aan moest lopen.

Zodoende heb je de punten in de knip en dat is in deze fase het belangrijkste. Dit weekend wordt heel interessant want PSV speelt in Venlo op kunstgras en Ajax heeft ook geen makkie. Ze moeten wel beter gaan voetballen hoor”, laat onze Ajax watcher ten slotte weten.

VTA Sport

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here