Bayern Munchen – Ajax: Wat schreven de kranten?

Bayern Munchen – Ajax: Wat schreven de kranten?
Photocredits: Orange Pictures

Bayern Munchen – Ajax: Wat schreven de kranten?

Telegraaf

Mooie koppen in de online versie van de Telegraaf. “Duitsers onder de indruk van sterk spelende Amsterdammers”, “Ajax roept megareeks Bayern een halt toe”, Duitsers Prijzen tovenaar Ziyech, “Trainer Bayern: ik moet dit eerst even werken”, “een ‘10’ voor Hakim Ziyech” en “Robben: zoals Ajax speelde hadden wij het willen doen”, sieren het sportgedeelte van de Telegraaf.

“Met het gelijkspel in de Allianz Arena (1-1) maakte Ajax een einde aan een even knappe als lange reeks van Bayern München in de groepsfase van de Champions League. De Duitse grootmacht had de afgelopen vier seizoen in de groepsfase in eigen huis namelijk alle groepsduels gewonnen. Twaalf keer achter elkaar was het raak. Bild Zeitung spreekt over een historisch gelijkspel in de Allianz Arena. De Duitse grootmacht had de afgelopen vier seizoen in de groepsfase in eigen huis namelijk alle groepsduels gewonnen. Twaalf keer achter elkaar was het raak. Bild Zeitung spreekt over een historisch gelijkspel in de Allianz Arena”, schrijft de telesportredactie van de Telegraaf.

Volkskrant

Bij vlagen imponerend Ajax voetbalt stadion Bayern soms stil in Champions League: 1-1

“Met bij vlagen imponerend spel eiste Ajax dinsdag zijn rol op tijdens het Oktoberfest in München. Alsof de Beierse weiden waren ingenomen door Amsterdamse feestgangers, zo sloeg Ajax in fasen de maat van de muziek in de strijd met de Duitsers. Maar de uitslag was een gelijkspel: 1-1, in de tweede speelronde van de Champions League.

Ajax voetbalde het stadion soms stil, wat de Duitse aanhang betreft. Prachtige aanvallen waren te aanschouwen, technische hoogstandjes, diepte in het spel, durf. Zo beteuterd oogde Bayern af en toe, alsof de bierkranen op de feestweiden in één keer waren stopgezet en de muziek in de tenten was stilgevallen. Als Tadic kort na rust de bal goed had geraakt, na de schitterende pass van Ziyech en de dito voorzet van Neres. Of als Tagliafico meer had geproduceerd dan een roller, na de lage voorzet van Tadic. Ja dan. Of als Schönes vrije trap in de slotminuut niet de lat had gebeukt”, is onder andere te lezen in de berichtgeving van de Volkskrant.

Het Parool

Ajax houdt dik verdiend punt over aan topduel met Bayern

“Ajax heeft verzuimd om in de Champions League een verrassende overwinning te boeken bij Bayern München. De ploeg van trainer Erik ten Hag kreeg in het stadion van de Duitse kampioen volop kansen en verdiende de winst, maar pakte met een punt ook al meer dan vooraf was verwacht: 1-1. Ajax blijft daardoor aan kop in groep E, na de winst twee weken geleden op AEK Athene (3-0). Ajax trok in München brutaal het initiatief naar zich toe na een moeizame openingsfase, waarin de thuisclub de leiding had genomen via Mats Hummels. De verdediger kon in de vierde minuut een voorzet van Arjen Robben ongehinderd langs doelman André Onana koppen (1-0). Vlak daarvoor had Robben na een karakteristieke actie Onana al tot een redding gedwongen. Ajax herstelde zich echter snel. De ploeg van Ten Hag durfde te voetballen in het stadion van de Duitse kampioen en groeide in de wedstrijd. Noussair Mazraoui beloonde de Amsterdammers in de 22e minuut met de gelijkmaker. Na een combinatie met Dusan Tadic, die zich vanuit de spits even had laten terugzakken, knalde de rechtsback met links de 1-1 langs doelman Manuel Neuer. Daarmee kwam ook uit wat Ten Hag voor ogen had. Hij hield zijn spitsen Klaas-Jan Huntelaar en Kasper Dolberg op de bank en en koos met Tadic voor een ‘zwervende’ aanvalsleider. Met Donny van de Beek voorzag hij het middenveld van diepgang en loopvermogen. Omdat Frenkie de Jong ontbrak, schoof verdediger Daley Blind door naar het middenveld en kwam er achterin een plek vrij voor Maximilian Wöber”, schrijft het Parool.

Algemeen Dagblad

Het Algemeen Dagblad nam een kijkje in de kranten van onze oosterburen.

‘Bayern miste antwoord technisch zéér goede Ajax-spelers’

De Duitse kranten waren bepaald niet onder de indruk van Bayern München gisteravond. Ajax hield Der Rekordmeister op een 1-1 gelijkspel in de eigen Allianz Arena en dat was volgens de Duitse pers vooral te danken aan de vele slordigheden van Bayern. En dan met name die van verdediger Mats Hummels en Jérôme Boateng.

‘Kovac heeft de winstloze triple’ kopt Bild, waar ook in een subtiel kopje ‘mini-crisis’ te lezen valt. Bayern München heeft nu inclusief de wedstrijd tegen Ajax drie wedstrijden niet gewonnen. Eerst werd er 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Augsburg, waarna Hertha BSC in eigen huis met 2-0 won van de ploeg van coach Niko Kovac.

De Süddeutsche Zeitung, de krant uit München, vond dat Bayern na de 1-0 zich teveel instelde op een ontspannen avondje: ,,De Ajax-aanvallers lokten de Bayern-verdedigers, wiens spel deed denken aan een ontspannen vakantiewandeling, steeds vaker de fout in. Zij waren overal en de verdediging van Bayern nergens. Vooral de het centrale duo Boateng en Hummels maakte talrijke onnauwkeurigheden”, concludeert de krant.

,,Onbegrijpelijk”, voegt Bild daar aan toe. ,,Bayern nam gas terug en de ploeg van Erik ten Hag nam die uitnodiging dankbaar aan. Kovac had vóór de wedstrijd gewaarschuwd: ‘Ze hebben technisch zeer goede spelers. Een team dat graag de bal heeft.’ Dat klopt. En Bayern miste het antwoord.”

Tot slot wijzen de Duitse kranten op het historische karakter van de 1-1 tussen Ajax en Bayern München. ,,De laatste vier seizoenen won Bayern München alle thuisduels in de groepsfase van de Champions League”, is te lezen in het bericht van het Algemeen Dagblad.

vrijetijdamsterdam.nl