Amsterdam is ondergedompeld in sportrouw

Amsterdam is ondergedompeld in sportrouw
Verslagenheid. Foto: Orange Pictures

Amsterdam is ondergedompeld in sportrouw

Het grootste deel van de hoofdstad is woensdagavond na Ajax tegen Tottenham ondergedompeld in diepe rouw. De ploeg van trainer Erik ten Hag verspeelde in de Johan Cruijff ArenA een comfortabele 2-0 voorsprong. Het werd uiteindelijk 2-3 in het voordeel van de Spurs. Het resultaat levert, op enkele uitzonderingen na, een hele hoop teleurgestelde gezichten op, om over de publieke scheldkarbonades nog maar te zwijgen. Op straat, in de metro en in de trein, de verslagenheid was van de gezichten af te lezen.

Dat scenario hadden de fans in de uitverkochte JC ArenA, het volgepakte supportershonk en in de afgeladen kroegen in de stad, nou net niet zien aankomen toen Matthijs de Ligt Ajax op een 1-0 voorsprong zette. Sterker nog het liedje ‘wij gaan naar Spanje toe’ voerde op diverse plekken de boventoon. Bij de 2-0 van Ziyech was het hek helemaal van de dam, en begonnen sommige Ajax supporters die nog in twijfel waren, alvast tickets te boeken (i.v.m. torenhoge prijzen) voor de reis naar Madrid, de plek waar de finale wordt afgewerkt.

Tegen alle verwachtingen in zorgde spurs speler Lucas Moura binnen een kwartier spelen in de tweede helft voor twee goals, 2-2. Vanaf dat moment, was er nog steeds volop geloof, maar nam de spanning onder de fans in het supportershome, waar we met VTA naar de wedstrijd keken, zichtbaar toe. Terwijl het aftellen was begonnen, Spurs een bijna niet te missen kans toch niet wisten te raken en Ziyech tegen de paal schoot, tikte de klok naar het einde…. In die laatste minuten leek het er ogenschijnlijk op dat een enorme vreugde explosie zo volgen. Totdat we in de laatste seconden van de wedstrijd kwamen. Moura schoot en passeerde met zijn schot Onana.

Vreugde in het Tottenham vak en ongeloof bij alles en iedereen die Ajax een warm hart toedraagt…..

Nieuw: reageer onderaan de pagina op dit artikel!

VTA Sport