Ajax wint makkelijk van PEC Zwolle

Ajax wint in weinig spraakmakende wedstrijd van PEC Zwolle
Foto: Mike de Wit

Na een weinig spraakmakende wedstrijd is Eredivisie koploper Ajax vrijdagavond als winnaar van de kunstgrasmat in Zwolle afgestapt. Het werd 2-4. De Amsterdamse ploeg van trainer Erik ten Hag staat rooskleurig aan kop. Het verschil met AZ en PSV is nu negen punten. De Alkmaarse en Eindhovense teams komen zaterdagavond in actie.

Doelpuntvolle openingsfase

In de beginfase had het er alle schijn van dat Ajax met een monsterzege van het namaakgras zou afstappen. Binnen twintig minuten moest de Zwolle doelman al drie keer vissen. Namens de lijstaanvoerder van de hoogste Nederlandse competitie maakte Quincy Promes de eerste twee treffers. De spits was koelbloedig, maar gezegd moet worden dat de aanvaller geen strobreed in de weg werd gelegd.

David Neres

David Neres, die weer het vertrouwen van coach Ten Hag kreeg, tekende voor de 0-3. Voor de theepauze zorgde Gustavo Hamer voor de eerste tegenscore, 1-3.

Toch maakte Ajax het zichzelf na de rust nog onnodig lastig. Met Chelsea hoogstwaarschijnlijk in het achterhoofd zagen de Amsterdammers, Zwolle-speler Mustafa Saymak de tweede goal voor de Overijsselse ploeg maken. Vlak voor tijd stelde Ajax de zege veilig door de tweede treffer van de Braziliaanse aanvaller Neres.

Blessures

Ajax won uiteindelijk maar lijkt niet geheel zonder kleerscheuren in de bus naar Amsterdam terug te keren. Ajacied Martínez verliet geblesseerd het veld na een gemene charge van Hamer (slechts een gele kaart) en Donny van de Beek verliet ook al strompelend het veld in het MAC³PARK stadion.

Ajax-fans op Stamford Bridge

De halve finalist van de Champions League in het seizoen 2018/2019 neemt het dinsdagavond op tegen het Londense Chelsea, getraind door Frank Lampard. De Amsterdamse ploeg mag door een straf van de UEFA aanvankelijk niet gesteund worden door haar eigen supporters. Echter is Ajax in beroep gegaan tegen de uitspraak van de Europese voetbalbond.

Ajax wint in weinig spraakmakende wedstrijd van PEC Zwolle
Foto: Mike de Wit

Protest van de Ajax leiding

De leiding van de Amsterdamse club protesteert niet alleen tegen een leeg uitvak op Stamford Bridge. Er wordt ook bezwaar gemaakt tegen de opgelegde voorwaardelijke straf. Wanneer er binnen een jaar tijd opnieuw ongeregeldheden zijn rondom wedstrijden van Ajax, kan de UEFA soortgelijke sancties opleggen.

Ajax hoopt volledig vrijgepleit te worden, maar Valentijn Driessen denkt niet dat het zo ver zal komen. “De verwachting is wél dat de straf wordt veranderd”, aldus Valentijn Driessen via de Telegraaf.

Geschreven door:

Ajax wint in weinig spraakmakende wedstrijd van PEC Zwolle

Rik Verkaik

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Frank de Boer grijpt net naast finaleplek Amerikaanse titel

Lees ook: Ajax – Chelsea wat schreven de kranten