Ajax weer met lege handen na zware nederlaag tegen Quick Boys

Ajax weer met lege handen na zware nederlaag tegen Quick Boys
Ajax tegen Quick Boys. Foto: Rob van Vliet

Ajax weer met lege handen na zware nederlaag tegen Quick Boys

Wie wil er nu niet voetballen op misschien wel het mooiste sportpark van Nederland ? De behaalde resultaten in het verleden op sportpark Nieuw Zuid te Katwijk waren prima. Alle reden dus om met frisse moed en zelfvertrouwen de strijd aan te gaan met grootmacht Quick Boys waar ex-Ajacieden Dennis Kaars en Chima Bosman op de bank begonnen.

Ajax was geveld door nieuwe blessuregevallen (waaronder Kenneth Misa-Danso en Ralph Jurka) en dat maakte de lijst met afwezigen alleen maar langer en langer. Maar wie Ajax de eerste twintig minuten aan het werk zag kon niet anders concluderen dat de Amsterdammers prima mee voetbalden. Natuurlijk nam de thuisclub het initiatief en deelde het de lakens uit, maar van enige doortastendheid was nog geen sprake en dus kon de promovendus zelf ook af en toe wat speldenprikjes uitdelen. Zo zagen we in de 12e minuut een uitstekende voorzet van Celso Uhlenbeek die Ricardo Fransberg maar net niet bereikte voor de anders zekere 0-1. Ook in de 16e minuut was Kevin Owusu Asare dicht bij een Amsterdamse voorsprong. Helaas hebben we met het benoemen van deze kansen meteen wel alle cadeautjes uitgepakt, want naarmate de eerste helft vorderde greep Quick Boys Ajax steeds meer bij de strot. Aldus was de 1-0 in de 22e minuut een logisch vervolg ook al kwam deze uit een vrije trap die door Kelvin Maynard van dichtbij werd binnen geschoten.

Ajax, dat de organisatie wel op orde had, kon steeds minder een vuist maken maar had het geluk dat de thuisclub vooralsnog het vizier voorin nog niet op scherp had staan en dus bood die magere 1-0 mogelijkheden voor Ajax in de spaarzame omschakelmomenten. Zo ook in de 37e minuut toen Ricardo Fransberg een kopbal niet voldoende kracht kon geven en zodoende kon doelman van der Helm ingrijpen. De thuisclub had zijn passende antwoord wel al klaar liggen in de 40e minuut toen Marc de Kruijs met zijn voorzet Kay Tejan wist te bereiken nadat Roy Deken en Marijn Sterk zich volledig verkeken. De 2-0 ruststand was ondanks het bij vlagen prima tegenspel van Ajax toch verdiend te noemen.

Verder lezen? Dan kan op de website van de Ajax Amateurs!

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Ajax geeft overwinning in slotfase uit handen