Ajax watcher vanuit eetcafé De Avonden: “HOOP DOET LEVEN”

Ajax watcher vanuit eetcafé De Avonden:
De VTA clubwatcher

Ajax watcher vanuit eetcafé De Avonden: “HOOP DOET LEVEN”

“Hoop doet leven”, zijn de woorden waarmee onze vaste Ajax volger afsluit nadat luttele minuten daarvoor de opstelling van Ajax bekend is geworden. Terwijl we met Vrije Tijd Amsterdam bijna van onze kruk afvallen met in ons achterhoofd nog de wanprestatie tegen Heracles, kijkt hij nog even op, wijst met zijn vingertje onze kant op en zegt: “ja, let jij maar op. Er is diepgang met Marcelo en zodoende zit er een idee achter de opstelling.”

Gezien VTA er vandoor moest, spreken we met de ‘rokkenjager uit Betondorp’ af dat we de volgende dag bellen zodat hij zoals iedere week, zijn lichtje kan laten schijnen over de gespeelde wedstrijd van de AFC Ajax.

Als we hem de volgende dag na drie keer proberen te pakken krijgen zegt hij: “wat zei ik je, wat zei ik je”, doelend op zijn gedane uitspraken één dag tevoren. Net als bijna alle mannelijke voetbalfans geilt ook onze Ajax volger maar al te graag op ‘gelijk hebben’ als het over voetbal gaat.

De oud amateurvoetballer van Ajax en Amsterdamse ‘kroeg-hopper’ vervolgt het gesprek: “Het was overduidelijk. Ajax was veel beter. Je verliest onterecht. Dankzij die klote var, verdomme.”

“Moet je luisteren. Ajax was vanaf de eerste minuut de betere ploeg. Ze speelde met pressie en Madrid zakte noodgedwongen verder en verder terug. Dat was voor de supporters echt fantastisch om te zien.

Maar, ik zei in de kroeg al dat de kanttekening is dat Madrid sluipers zijn en ’t ze geen moer uitmaakt hoe ze spelen. Die willen alleen maar een goal maken. En, moet je luisteren, één doelpunt tegen, dat kan ze geen reet interesseren. Geloof mij nou maar.”

Ajax had met geluk ook zomaar met 2-0 voor kunnen staan na 45 minuten voetbal, en als je een var tegen krijgt voor niks dan kun je het schudden.” En terwijl hij zijn stem verheft en zichtbaar nog wat verbouwereerd klinkt: “Tadic doet niks, hij doet helemaal niks, he-le-maal niks gewoon……. En het was niet hinderlijk buitenspel. Die arbitrage mag van mij echt tot heel diep in de stront zakken. Wat een stelletje gladjanussen!”

“En ja dan weet je het hé, ik had het nog gezegd, je kunt het navragen. Dan scoren die smerige Spaanse sluipers wel, verdomme. Maar, Ajax toonde veerkracht en liet weer even zien dat ze een topteam kunnen zijn. Ajax is het beste team van Nederland. We kunnen trots zijn op hoe ze het gedaan hebben. Elke voetballiefhebber moet hebben genoten van het spel.

En, moet je luisteren. Ajax staat weer bekend als fris topvoetbal in Europa en dat is echt fantastisch. Voor mij ook geen kater maar iemand die trots is op hoe ze gespeeld hebben.
Nou, dat was het weer. Vergeet je niet de groeten te doen aan de lezers”, laat Ramon Ensing luttele seconde voordat we de verbinding verbreken aan ons weten.

vrijetijdamsterdam.nl.

Gerelateerd artikel:

En we zwaaien me zijn allen naar de kuip