Vreugde bij Ajax na de goal van Antony. Foto credits: © Orange Pictures / Gerrit van Keulen
Vreugde bij Ajax na de goal van Antony. Foto credits: © Orange Pictures / Gerrit van Keulen

Ajax versloeg Vitesse zaterdagavond met 2-1. In de Johan Cruijff ArenA was het Quincy Promes die in de 21e minuut de eerste treffer voor zijn rekening nam. Vlak voor rust trok arbiter Pol van Boekel een directe rode kaart voor Edson Alvarez, omdat de Ajacied op het been van Vitesse-speler Maximilian Wittek ging staan. In de tweede helft zorgde oud-Ajacied Riechedly Bazoer namens Vitesse voor de gelijkmaker. Dankzij een doelpunt van de nieuwe publiekslieveling Antony gingen de in het blauw spelende Arnhemmers uiteindelijk toch door de knieën. Ajax boekte na overwinningen op Sparta en RKC zo de derde zege op rij. Vrije Tijd Amsterdam deed een (online) rondje door de kranten.

Telegraaf

Volgens de Telegraaf ging het Ajax niet gemakkelijk af. Een verslaggever laat weten dat de scherpte in het begin volledig ontbrak bij de Amsterdammers. Ook wordt er aangegeven dat Ajax in het vervolg (na de rode kaart) piepte en kraakte.

Parool

Het Parool geeft aan dat Ajax zich na een thuiszege op Vitesse heeft geknokt. De bezoekende partij deed volgens de verslaggever van het Parool voor en na de rode kaart niet onder voor de ploeg uit Amsterdam. Er wordt aangegeven dat Ajax het lastig had.

Volkskrant

Ajax – Vitesse (2-1) zorgde om tal van redenen voor opwinding, zoveel dat de omroeper het publiek vriendelijk vroeg om minder te zingen, juichen en joelen. Ja, het zijn vreemde tijden, ook in het voetbal.

NRC

Ajax boekte een zwaarbevochten zege en is voor het eerst in vijf jaar na de eerste drie competitieduels nog zonder puntenverlies. Ajax speelde ruim een helft met tien man. Edson Álvarez kreeg in de 44ste minuut een rode kaart omdat hij wel of niet per ongeluk op een been van Loís Openda ging staan.

Algemeen Dagblad

Topaankoop Antony heeft Ajax ook tegen Vitesse na een rode kaart van puntverlies behoed. Net als tegen Sparta tekende het Braziliaanse goudhaantje in een tumultueus duel voor de winnende treffer: 2-1.

Dat was weer een rondje door de kranten. De volgende wedstrijd van de Amsterdamse ploeg wordt gespeeld op zondag 4 oktober. Tegenstander in Groningen is dan de plaatselijk FC. De wedstrijd die wordt gespeeld in het Hitachi Capital Mobility Stadion begint om 12:15 uur.

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl