Ajax tegen Lille: Wat schreven de kranten?

Ajax tegen Lille: Wat schreven de kranten?
Spandoek boven de F-Side. Foto: Rob van Vliet

Ajax versloeg Lille met 3-0 en kan terug kijken op een prachtige voetbalavond. In een ‘ouderwets’ kolkende Johan Cruijff ArenA zorgden Nico Tagliafico, Edson Álvarez en Quincy Promes voor de ‘rood/witte’ doelpunten. Vrije Tijd Amsterdam blikte terug op de mooie zege. We deden dat aan de hand van een rondje in de (online) kranten. Geniet maar even met ons mee!

Telegraaf

“AJAX BEGINT STERK AAN CHAMPIONS LEAGUE”, kopt de Telegraaf. In de ‘wakkerste krant van Nederland’ laat de Telesportredactie weten dat Ajax sterk aan de Champions League is begonnen. In het artikel is onder andere te lezen dat de Amsterdammers simpel hebben afgerekend met Lille.

“De van Sevilla overgenomen Oranje-international was scherp bij een hoge voorzet van linksback Tagliafico en kopte de bal zonder moeite langs Lille-doelman Mike Maignan, die niet heel slim naar voren was gestapt”, schrijft De Telegraaf onder meer over de goal van Promes.

“André Onana bewees op slag van rust zijn waarde, door Ajax op de been te houden. De Kameroense Ajax-doelman hield dankzij een sterke reflex met zijn voet een gevaarlijk schot van Jonathan Ikone uit het doel”, aldus de Telegraaf.

Parool

Op de website van het Parool zijn enkele mooie koptitels te lezen. “Promes maakt tegen Lille (3-0) zijn belofte waar: goal”, pronkt boven het eerste artikel. Boven het andere stuk over de wedstrijd van de Amsterdammers tegen Lille staat: “Sterk Ajax wint met 3-0 eenvoudig van Lille.”

Het Parool deelt tegenwoordig cijfers uit, deze zie je hieronder:

Andre Onana 8, Sergino Dest 8, Joël Veltman 8, Daley Blind 7, Nicolás Tagliafico 8, Edson Álvarez 7, Lisandro Martínez 8, Quincy Promes 7, Hakim Ziyech 8, Dusan Tadic 7 en David Neres 7.

Volkskrant

Natuurlijk namen we een kijkje in de Volkskrant. “Ajax overtuigend naar eerste zege (3-0) na sprankelende avond”, is de niet misstaande kop van de Volkskrant. “Op het einde van Prinsjesdag waren de Ajacieden weer de koningen van hun voetbalrijk, bij het opmaken van de balans na weer een sprankelende avond.

In de Johan Cruijff Arena, als altijd kolkend wanneer Europese oppositie op bezoek is, wervelde Ajax bij de ouverture in de Champions League, met 3-0 gewonnen van Lille”, is te lezen in de eerste alinea van de Volkskrant.

Bij een kijkje op de website van het Algemeen Dagblad komen we de volgende titel tegen: “Dominant Ajax begint overtuigend aan nieuwe CL-reeks.”

Als we doorklikken komen we een prachtige openingszin tegen. In deze zin wordt vermeld dat Ajax de groepsfase van de Champions League is begonnen met een wervelende voetbalshow.

Je kunt het natuurlijk slechter treffen als Ajax supporter…

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Op welk scherm kijk je Ajax tegen Heerenveen?