Ajax tegen FC Midtjylland: Wat schreven de kranten?
oetbal: Ajax v Midtjylland: Amsterdam L-R: celebrate Noussair Mazraoui of Ajax, David Neres of Ajax © Orange Pictures / Gerrit van Keulen

Ajax won woensdagavond in de Champions League met 3-1 van FC Midtjylland. Gravenberg, Mazraoui en Neres troffen doel namens de ploeg van Erik ten Hag. Vrije Tijd Amsterdam deed een dag na de wedstrijd een rondje door de kranten.

Doelstelling één behaald door Ajax

AMSTERDAM – “Op de avond dat een groot deel van de voetbalwereld van schrik stilstond, denderde Ajax door. Het sterk spelende elftal van Erik ten Hag won in de vierde speelronde van de Champions League overtuigend van Midtjylland (3-1) en verzekerde zich daarmee minimaal van de knock-outfase van de Europa League. Pas daarna was er tijd om mee te rouwen om de dood van voetballegende Diego Armando Maradona”, is te lezen in het begin van het artikel van Mike Verweij van De Telegraaf.

De Ajax watcher sluit het artikel af met: “Met de Europese overwintering – met nog altijd uitzicht op de knock-outfase van het miljoenenbal – is doelstelling één van het seizoen behaald. En zo werd het voor Ajax een mooie avond. Op een door het overlijden van Maradona verder gitzwarte dag.”

Bron: De Telegraaf

Ten Hag: ‘Ik wist dat er meer kansen zouden komen’

Hoewel Ajax in de eerste helft tegen FC Midtjylland (3-1) alle kansen miste, maakte coach Erik ten Hag zich in de rust geen zorgen. “Ik heb tegen de jongens gezegd dat ze rustig moesten blijven. Er zouden absoluut meer mogelijkheden komen. Dat gebeurde ook.

“Voor ons kende dit duel maar één smetje,” vervolgde Ten Hag bij Ziggo Sport. “Dat was die tegentreffer. Volgens de jongens was het geen strafschop, maar laten we het er op houden dat de VAR er goed naar heeft gekeken.” Het goede spel van de Amsterdammers verraste Ten Hag niet. “We worden van wedstrijd tot wedstrijd beter.”

Bron: ANP / Het Parool

Prettige hemelpost van Ajax aan Maradona: 3-1 winst tegen Midtjylland

In een mooi eerbetoon aan het voetbal bood Ajax een bakje troost, met een uitblinkende rol voor degene die door zijn dribbelkunst en uitstekende linkerbeen een ver Braziliaans achterneefje kon zijn van de woensdag gestorven opperdribbelaar Diego Maradona. David Neres dus.

Ajax won door treffers in de tweede helft simpel van de Deense kampioen Midtjylland (3-1) en deed goede zaken in de Champions League, al was het ongunstig dat Atalanta Bergamo verrassend won in Liverpool (0-2). Ajax moet op de slotdag waarschijnlijk thuis winnen van de Italianen om de achtste finales te bereiken, waarbij het gunstig is dat bij eventuele winst het onderling resultaat in het voordeel is van Ajax, na de 2-2 in Italië.

Bron: Volkskrant

VTA Sport 

vrijetijdamsterdam.nl