Ajax-supporters kunnnen opgelucht adem halen: Neres blijft in Amsterdam

Ajax-supporters kunnnen opgelucht adem halen: Neres blijft in Amsterdam
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Ajax-supporters kunnen opgelucht adem halen: Neres blijf in Amsterdam

Ajax-supporters kunnen opgelucht adem halen. David Neres Campos blijft tot het einde van het seizoen in het rood/witte shirt de Amsterdamse eer verdedigen. Directeur voetbalzaken Marc Overmars liet dat woensdagavond doorschemeren voor de camera van de Telegraaf.

Neres speelt sinds 2017 bij Ajax

David Neres Campos tekende in januari 2017 bij Ajax, dat hem overnam van São Paulo FC. Bij de Braziliaanse voetbalclub speelde Neres al vanaf zijn tiende levensjaar. In seizoen 2017-2018 maakt hij in 32 wedstrijden in de Eredivisie 14 goals voor Ajax. Ook was hij verantwoordelijk voor 13 assists. Ajax speelde in dat seizoen geen Europees Voetbal.

Nadrukkelijke belangstelling uit China

Er was nadrukkelijke belangstelling uit China. De Chinese voetbalclub Guangzhou Evergrande had 43 miljoen euro over voor Neres. Even leek het erop dat Neres de overgang naar China zou gaan maken als Ajax de ‘Mexicaanse Messi’ had binnen gesleept. Laatst genoemde koos echter voor Betis.

De intentie om alle Ajax-spelers te behouden

Algemeen directeur Edwin van der Sar sprak toen al de intentie uit dat Ajax er alles aan doet om de huidige Ajax spelers niet in de winterstop te laten vertrekken. Steunpillaren die Ajax tijdens de eerste seizoenshelft vaak lieten excelleren, zoals Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Hakim Ziyech hebben een tussentijds vertrek ook al uitgesloten.

VTA Sport

Gerelateerd artikel:

Overmars opent nieuw supportershonk Ajax