Ajax stuurt PSV met staart tussen benen terug naar Eindhoven

Ajax stuurt PSV met staart tussen benen terug naar Eindhoven
Ajax en haar supporters beleefde ondanks de kou een heerlijke middag. Foto: Rob van Vliet

Ajax stuurt PSV met staart tussen benen terug naar Eindhoven

Ajax heeft in de Eredivisie geen spaan heel gelaten van koploper PSV. In de Johan Cruijff Arena verpulverde de ploeg van trainer Marcel Keizer de Eindhovenaren met een genadeloze 3-0 overwinning. Door de zege van Ajax lijkt de spanning in de strijd om de landstitel weer een beetje terug. De achterstand op koploper PSV is na zondagmiddag 7 punten.

Grimmige eerste helft

In een grimmige eerste helft waarin de felle duels van beide kanten niet werden geschuwd en vooral Ajax een gretige indruk maakte, werd in de eerste helft niet gescoord. Ajax was wel dichtbij een goal. Kasper Dolberg leek niet goed te timen en kopte over de ‘Eindhovense’ goal.

Neres brengt Ajax op voorsprong

De eerste treffer viel pas in de 61e minuut toen Neres uit een afgeslagen corner van net buiten de zestien, via het been van een PSV-speler raak schoot.

De klasse van Lasse Schöne

Nog geen drie minuten na de verdiende openingstreffer van de Amsterdammers bewees Lasse Schöne weer eens zijn klasse bij Ajax. De Deen schoot Ajax met een prachtige afstandsschot naar de 2-0. Dat was alweer de achtste treffer van de Deense voetballer, die in de vorige speelronde tegen Twente ook al twee keer scoorde.

Donny van de Beek maakt feestje compleet

Van de Beek maakte het Amsterdamse feestje compleet door op aangeven van Neres in de korte hoek de derde Ajax-treffer te maken. Van Ginkel was met een bal op de lat nog dichtbij een eretreffer voor de Eindhovenaren maar uiteindelijk vertrokken ze zonder te scoren huiswaarts.

Ajax speelt aankomende donderdagavond om 20:45 uur thuis tegen Excelsior.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel

Voorbeschouwing topper Eredivisie