Ajax - SC Heerenveen: Wat schreven de kranten?
18-10-2020: Voetbal: Ajax v SC Heerenveen: Amsterdam (L-R): Davy Klaasen of Ajax © Orange Pictures / Gerrit van Keulen

Ajax won zondagmiddag in een leeg Johan Cruijff Stadion met 5-1 van SC Heerenveen. Voor de ploeg van trainer Erik ten Hag waren Dusan Tadic (2x), Mohammed Kudus, Davy Klaassen en Antony de de doelpuntenmakers. Namens de Friezen wist Henk Veerman Ajax-doelman Onana te verschalken. Vrije Tijd Amsterdam deed weer een rondje door de kranten.

De Telegraaf

De Telegraaf publiceerde meerdere artikelen over en rondom Ajax tegen Heerenveen. In een artikel is te lezen dat Ajax-aanwinst Davy Klaassen de nodige verbeterpunten ziet in aanloop met het duel tegen Liverpool.

“In mijn ogen spelen we tegen een van de beste clubteams van dit moment. Het zal ook veel beter moeten dan tegen Heerenveen. We gaven toch een paar kansjes weg. Op het middenveld stond het soms niet goed als we de bal niet hadden. Met alle respect voor Heerenveen, maar tegen Liverpool is dat wel dodelijk”, laat Davy Klaassen weten via de Telegraaf. De Hilversummer geeft ook aan iedere training te genieten van jongens als Mohammed Kudus en Antony.

Parool

Het Parool geeft iedere wedstrijd punten aan de Ajax-spelers. Voor de wedstrijd van Ajax tegen Heerenveen wordt Dusan Tadic beloond met het hoogste cijfer, hij krijgt een 8. Geen enkele speler ontvangt een onvoldoende. Er is een 7 voor André Onana, Perr Schuurs, Daley Blind, Davy Klaassen, Ryan Gravenberch en Mohammed Kudus. David Neres, Lassina Traoré, Noussair Mazraoui en Nicolás Tagliafico moeten het allen doen met een 6.

NRC

Dusan Tadic was de sterspeler zondag namens de Amsterdammers. Vanaf de linkerflank heeft Dusan Tadic Ajax naar een thuiszege op sc Heerenveen geleid (5-1). De Serviër, volgens velen de ideale spits, scoorde tweemaal en was ook nog betrokken bij de 3-0 voordat hij, met het oog op het duel van woensdag met Liverpool, vroegtijdig naar de kant mocht.

De roep om Tadic als spits te gebruiken klonk de afgelopen weken steeds luider in Amsterdam en omstreken. Maar trainer Erik ten Hag posteerde zijn aanvoerder opnieuw op de linkerflank. Statistieken hebben uitgewezen dat de Serviër daar een hoger rendement haalt dan centraal in de aanval, waar de ruimtes vaak klein zijn. Voor lastige wedstrijden in de Champions League, zoals woensdag tegen Liverpool, wil de coach van Ajax nog wel eens een uitzondering maken. Dan is volgens hem Tadic het beste aanspeelpunt. Dat schrijft het NRC.

Algemeen Dagblad

‘Flink gewijzigd Ajax herpakt zich tegen Heerenveen en tankt vertrouwen voor bezoek van Liverpool’, is de koptitel boven het artikel van het AD. Het dagblad schrijft dat Ajax tegen Heerenveen vertrouwen tankte voor het Champions League-duel met Liverpool van komende woensdag. Met een behoorlijk gewijzigde basisploeg werden de Friezen weer met beide benen op de grond gezet: 5-1.

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl