Ajax in Noorwegen uitgeschakeld voor Europees voetbal

Ajax in Noorwegen uitgeschakeld voor Europees voetbal

Wat een deceptie voor iedereen met een Ajax hart. De Amsterdamse ploeg is uitgeschakeld in Europa. Het team van Marcel Keizer verloor donderdagavond uit in Noorwegen tegen Rosenborg met 3-2.

De Amsterdammers begonnen nog wel voortvarend en fel aan de wedstrijd maar zagen de mogelijkheden die ze kregen niet benut worden. Aan de andere kant kopte Bendtner vrij binnen voor de Noren, 1-0. Kluivert verliet in de 38e minuut geblesseerd het veld. Hij werd vervangen door Cerny.

Na de rust werd Huntelaar in het veld gebracht

Na de rust werd Huntelaar in het veld gebracht voor Van de Beek en nam Ajax meer risico. Dit resulteerde in de gelijkmaker. Die gelijkmaker viel na de rust in de 60e minuut en kwam van de voet van Younes, 1-1. Vlak daarna volgde Schöne met de 1-2. Hij vierde na zijn goal een feestje met de meegereisde Ajax fans die stonden te juichen in het uitvak. Ajax zat weer even op rozen en Younes zag in de 76e minuut zijn prachtige boogbal van afstand via de buitenkant van de paal weer het veld inkomen.

Niet veel later werd de Noren vanaf de zijkant geen strobreed in de weg gelegd en werd een voorzet door Adegbenro binnen gekopt. Ajax probeerde het nog wel maar kreeg in de 88e minuut de deksel op de neus. Weer was Adegbenro voor Rosenberg trefzeker. Tussendoor leek het erop dat Huntelaar werd vastgehouden in het penaltygebied maar de Franse arbiter Buquet weigerde te fluiten.

De kater voor Ajax is groot

De kater voor Ajax is groot. Zo sta je in de finale en zo wordt je in de play-offs uitgeschakeld. Aankomende zondag 27 augustus staat voor de Ajacieden de uitwedstrijd voor de competitie tegen VVV Venlo op het programma.

Opstelling Ajax

Onana, Dijks, Veltman, Viergever, De Ligt, Ziyech, vd Beek (‘46 Huntelaar), Schöne, Younes, Dolberg (’78 Zeefuik), Kluivert (’38 Cerny)

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Ajax op randje uitschakeling na deceptie tegen Rosenborg