Ajax loopt ondanks averij tegen FC Groningen in op Feyenoord

Eredivisie
Het vak voor de Ajax supporters in Groningen. Foto: Ricardo Fernandes Nazare

Ajax loopt ondanks averij tegen FC Groningen in op Feyenoord

Ajax heeft vanmiddag in Groningen voor ruim twintig duizend toeschouwers verzuimd om maximaal in te lopen op de lijstaanvoerder van de Eredivisie. De Amsterdamse ploeg van trainer Peter Bosz liep door een 1-1 gelijkspel maar één punt in op de Rotterdamse koploper die uit bij Sparta op het kasteel met 0-1 verloor.

Cruciaal in de rommelige wedstrijd was een moment met Onana

Cruciaal in de rommelige wedstrijd was een moment met Ajax-doelman Onana. De doorgaans betrouwbare sluitpost kapte buiten het zestien meter gebied Groningen-speler Bryan Linssen uit. Direct na de kapbeweging kreeg de goalie een tikje van Linssen waardoor de Groningen-speler de bal ontfutselde en een doelpunt maakte, 1-0.

Ongeveer 8 minuten voor het einde van de wedstrijd zorgde Ajax-aanvoerder Klaassen er van dichtbij voor dat Ajax blijft meedoen in de titelstrijd, 1-1.

Peter Bosz was niet tevreden met het resultaat van zijn ploeg

Trainer Peter Bosz liet na afloop tegenover de camera van de NOS weten niet tevreden te zijn met het resultaat van zijn ploeg. Bosz: ”We hadden vandaag niet moeten verliezen van Groningen. We hebben 2 punten verloren.”

Ajax speelt komende zondag om 16:45 uur de thuiswedstrijd tegen FC Twente.  

Opstelling Groningen

Padt, Memisevic, Reijnen, Larsen, Davidson, Tibbling, Hiariej (v. Nieff ’79), Jenssen, Idrissi (Payne ’89), Linssen (Drost ’75) en Mahi

Opstelling AFC Ajax

Onana, Veltman, Sánchez (v.d. Beek ’78), De Ligt, Singraven, Klaassen, Schöne, Ziyech (Cassierra ’90), Traoré (Kluivert ’59), Dolberg en Younes

vrijetijdamsterdam.nl

Volg ons op Snapchat: vrijetijdams

Gerelateerd bericht:

Nieuwe titelkansen Ajax na nieuw debacle van Feyenoord