21-10-2020: Voetbal: Ajax v Liverpool: Amsterdam (L-R): Takumi Minamino of Liverpool FC © Orange Pictures / Gerrit van Keulen

Ajax verloor woensdagavond in de Champions League door een eigen goal van Tagliafico met 0-1 van Liverpool. Vrije Tijd Amsterdam deed volgens de traditie weer een rondje door de (online) kranten.

Parool

90+5 Ajax verliest van Liverpool

Een sterker Ajax heeft zichzelf niet weten te belonen tegen Liverpool. Een eigen doelpunt van Tagliafico deed Ajax de das om. De ploeg van Erik ten Hag kreeg genoeg kansen, maar wist deze niet in doelpunten om te zetten. Ajax begint daardoor met een nederlaag aan de Champions League.

Telegraaf

Gemiste kansen en schlemielige goal leiden nederlaag Ajax in

Ajax heeft in de Champions League een reuzenkans laten liggen om regerend wereldkampioen Liverpool over de knie te leggen. De Amsterdammers speelden in 1966 in het Olympisch Stadion een legendarische wedstrijd tegen de Reds (5-1), waarbij de aanwezigen geen hand voor ogen zagen. Bijna 44 jaar later ging het te nederige Ajax door het missen van opgelegde kansen en een schlemielig eigen doelpunt van Nicolas Tagliafico spreekwoordelijk de mist in: 0-1.

Volkskrant

Ajax betreurt de gemiste kansen tegen Liverpool

Liverpool kwam bij de opening van de Champions League naar Amsterdam om te winnen van Ajax (uitslag 0-1), in een wedstrijd van dertien in een dozijn voor de Engelsen. Bij Ajax zal het duel nog even malen in het hoofd, als synoniem voor de gemiste kans, als herinnering aan het ontbreken van een echte topspits.

NRC

Moedig spel levert Ajax niets op tegen Liverpool

Voor Ajax begon een nieuw seizoen in de Champions League met een nederlaag. Een eigen goal nekte de ploeg tegen Liverpool: 0-1. Het was het moedige optreden waar Ajax-coach Erik ten Hag vooraf wellicht op had gehoopt. Ajax vocht, zette druk, creëerde veel, maar werd in een zeker niet onaardig Europees duel afgerekend op efficiëntie.

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl