Ajax kan met goed gevoel naar Turijn afreizen

Ajax kan met goed gevoel naar Turijn afreizen
Ajax vs Juve. Credits: Orange Pictures

Ajax kan met goed gevoel naar Turijn afreizen

‘Amsterdammers spelen met 1-1 gelijk tegen Oude Dame’

Ajax kan met een goed gevoel naar Turijn afreizen. De ploeg van trainer Erik ten Hag speelde woensdagavond in de Johan Cruijff ArenA met 1-1 gelijk.

In een eerste helft waar Ajax het betere van het spel had kregen beide ploegen enkele mogelijkheden om te scoren. Deze momenten werden echter niet omgezet in een treffer. Ronaldo maakte namens de ‘Oude Dame’ vlak voor rust de openingstreffer. De Portugese vedette kopte de bal na een zelf opgezette aanval, in de touwen achter Onana, 0-1.

Het Braziliaanse ‘wonderkind’ Neres maakte een minuut na de theepauze de gelijkmaker. Cancelo leverde de bal knullig in waarop Neres met een prachtig gekruld schot de keeper van Juve wist te verschalken, 1-1.

De Amsterdamse ploeg trok hierna weer ten aanval. Debutant Ekkelenkamp was met een schot dichtbij een doelpunt. Aan de kant van de Italianen liet Juve-speler Costa zijn kwaliteiten zien. Zo gaf hij Veltman het nakijken met een mooie panna, en was hij met een schot op de paal, na goed doorzetten, dichtbij een treffer.

Dinsdag 16 april staat de return in Turijn op het programma. De ploegen trappen om 21:00 uur af.

VTA Sport

Lees ook: 8 x Ajax wint van Juventus omdat…