Ajax geeft overwinning in slotfase uit handen

Ajax geeft overwinning in slotfase uit handen
Foto: Rob van Vliet / Ultraimg

Ajax geeft overwinning in slotfase uit handen

De dreun die Noordwijk vorige week uitdeelde aan Ajax en de promovendus daarmee op een warm welkom trakteerde in de Derde divisie galmde nog wat na. Tegen ASWH moest deze wel verwerkt zijn en zodat het zelfvertrouwen wat opgepoetst kon worden.

Ajax, dat op het zonovergoten sportpark de Toekomst aftrapte met Jack van Moerkerk weer terug in de basis, kwam een oude bekende tegen namelijk Bilal el Amrani nu spelend dus bij ASWH. De openingsfase was niet goed, maar wel heel levendig en met twee teams die zich niet wilde verstoppen. Al snel werd duidelijk dat de bezoekers wat vaker de bal hadden en ook wat dreigender waren. Dat resulteerde in de eerste 20 minuten in een tweetal goede mogelijkheden voor Jesper van den Bosch en Bilal el Amrani. Ajax, dat heel graag wilde, kon voorin nog geen potten breken en het was dus niet zo vreemd dat de eerste kans ontstond uit een dood spelmoment. De vrije trap van Ruben Adneij ging via de muur maar net over het doel van Stef Doedee in de 27e minuut. Ondanks het evenwichtige karakter van dit duel mocht Ajax in de 35e minuut van geluk spreken dat de pegel van Lester Pires op de kruising uiteen spatte. Twee minuten later had het wel een passend antwoord klaar. Een vloeiende aanval via Ricardo Fransberg en Kenneth Misa-
Danso werd door laatstgenoemde maar net naast geschoten. Het was overigens een van de laatste acties van de rappe buitenspeler, want niet veel later moest hij jammerlijk geblesseerd uitvallen.

Ajax, dat voorin al heel dun bezaaid is met spelers, kwam toch in de 40e minuut aan de leiding. Een betwistbare overtreding op Mitchell Burgzorg zorgde ervoor dat Ajax een vrije trap mocht nemen die door Ruben Adneij voor de goal werd geslingerd waar de oud-spits van Sporting Martinus (3e klasse) Ralph Jurka prachtig de 1-0 binnen kopte. De bezoekers uit Hendrik Ido Ambacht kregen zo wel heel lelijk de deksel op de neus gezien de mogelijkheden in de beginfase, de levensgrote kans in de 43e minuut van Yassine Belghar en het geringe gevaar van de Amsterdammers was niet veel later de ruststand van 1-0 een tegenvaller.

Lees het artikel geschreven door Marcel Wagenmakers verder via de website van de Ajax Amateurs.

vrijetijdamsterdam.nl