Ajax geeft goede uitgangspositie in Luik uit handen

Ajax geeft goede uitgangspositie in Luik uit handen
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Ajax geeft goede uitgangspositie in Luik uit handen

Ajax heeft in Luik een goede uitgangspositie richting de laatste voorronde van de Champions League verspeeld. In de derde voorronde van het miljoenenbal stond de Amsterdamse ploeg in het Belgische Maurice Dufrasnestadion na een helft spelen op 0-2 voorsprong, maar werd het uiteindelijk een 2-2 gelijkspel.

In de eerste helft waar beide ploegen frank en vrij voetbalde, had Ajax het betere van het spel maar konden de Belgen er toch ook een aantal keer doorheen komen.

Na een ouderwetse en tevens echte ‘Ajax rechtsbuitenactie’ van Tadić die zijn mannetje met een truc passeerde, opende Huntelaar op de voorzet die volgde als een echte spits al koppend de score.

Dušan Tadić, die een uitstekende eerste helft speelde zorgde met een schuiver in de verre hoek voor de 0-2.

Na de rust was Ajax na een steekbal van Tadić op Ziyech dichtbij de 0-3 maar zijn schot ging voorlangs. Even later zag Ziyech zijn schot gestopt worden door de Belgische keeper. Door beide momenten wist Ajax de score niet uit te bouwen waarna Standard in de 67e minuut na een hard schot met een stuit van Mehdi Carcela op 1-2 kwam waardoor de spanning weer terug in de wedstrijd kwam.

Ajax leek de 1-2 zege in België lange tijd over de streep te trekken, maar nadat er was aangegeven dat er zes minuten extra speeltijd bij kwam kreeg de ploeg van Erik ten Hag alsnog de deksel op de neus. Na vier minuten extra speeltijd kende scheidsrechter Stieler een strafschop toe aan de Belgen. Die strafschop werd door Emond binnen geschoten.

Dinsdag 14 augustus om 20:30 uur wordt in de Johan Cruijff Arena de beslissende return gespeeld. Dan wordt bekend wie naar de laatste voorronde van het miljoenenbal mag.

Ajax: Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; Ziyech (Labyad), F. de Jong (v.d. Beek /79), Schöne (Carel Eiting) Neres, Huntelaar en Tadic.

Standard Luik: Ochoa; Cavanda, Luyindama, Laifis, Fai; Agbo, Bastien Cimirot/76), Marin; Carcela, Mpoku (Djenepo/85) en Orlando Sá (Emond/66)

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Ajax wordt vanavond in Luik gesteund door 1000 supporters 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here