AJAX FREEWHEELT NAAR RUIME ZEGE OP HERACLES: 5-0
Voetbal: Ajax v Heracles: Amsterdam Eredivisie 2020-2021 L-R: Jurgen Ekkelenkamp of Ajax, Zakaria Labyad of Ajax, Sean Klaiber of Ajax celebrate their team's fourth goal © Orange Pictures / Marcel ter Bals

Na een drukke interlandperiode, was de Johan Cruijff ArenA zondagmiddag een oase van doelpunten en sportieve vreugde. Waar vele Ajax-spelers de afgelopen periode verspreid over de wereld voor hun nationale ploeg in actie kwamen, werd Heracles in Amsterdam met een 5-0 overwinning freewheelend de ArenA uitgespeeld. Ajax neemt hierdoor de koppositie in de Eredivisie over van Vitesse.

Labyad

De zege werd voor de rust al veilig gespeeld. In de eerste 45 minuten waren Traoré, Neres en Labyad trefzeker. Na de rust tekende Ajax-aanvoerder Tadic voor de 4-0. Labyad bekroonde zijn goede spel van zondagmiddag in de 77e minuut met een tweede treffer, 5-0. Hierna werd er niet meer gescoord.

FC Midtjylland

Ajax kan door de ruime zege met vertrouwen aan de voorbereiding voor het Champions League treffen met FC Midtjylland beginnen. De ploeg van trainer Erik ten Hag neemt het woensdagavond in het Johan Cruijff stadion om 21:00 uur op tegen de Denen. Drie dagen later staat de uitwedstrijd in en tegen Emmen op het programma, waarna de ploeg op 1 december in Engeland in actie komt tegen de Engelse grootmacht Liverpool.

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl