Ajax kan donderdagavond uitstekende zaken doen in thuiswedstrijd tegen Excelsior

Onder leiding van leidsman Ed Janssen en assistent-scheidsrechters Bas van Dongen en Joost van Zuilen trappen Ajax en Excelsior vanavond om 20:45 uur in het ‘Ajax-stadion’ af voor de drie-na-laatste competitiewedstrijd van 2017
Foto: Rob van Vliet
Ajax kan donderdagavond uitstekende zaken doen in thuiswedstrijd tegen Excelsior

Onder leiding van leidsman Ed Janssen en assistent-scheidsrechters Bas van Dongen en Joost van Zuilen trappen Ajax en Excelsior vanavond om 20:45 uur in het ‘Ajax-stadion’ af voor de drie-na-laatste competitiewedstrijd van 2017.

Ajax – PSV

Ajax stuurde PSV afgelopen zondag met de staart tussen de benen terug naar Eindhoven. In Amsterdam verpulverde de ploeg van trainer Marcel Keizer de Eindhovenaren met een genadeloze 3-0 overwinning. De eerste goal viel pas in de 61e minuut toen Neres uit een afgeslagen corner van net buiten de zestien, via het been van een PSV-speler raak schoot. Nog geen drie minuten na de openingstreffer bewees Lasse Schöne zijn klasse bij Ajax. De Deen schoot Ajax met een prachtig afstandsschot naar de 2-0. Van de Beek maakte het Amsterdamse feestje compleet door op aangeven van Neres in de korte hoek de derde Ajax-treffer te maken.

Excelsior – PEC Zwolle

Excelsior verloor afgelopen zaterdag thuis op Woudestein in Kralingen met 1-2 van PEC Zwolle. Voor Rotterdamse ploeg scoorde Mike van Duinen uit een penalty en kon Excelsior-speler Stanley Elbers voor het verstrijken van de speeltijd de kleedkamer opzoeken met een rode prent.

Opvallend feitje

Opvallend feitje is dat Excelsior nog nooit een wedstrijd in Amsterdam tegen Ajax heeft gewonnen. De Rotterdammers speelde één keer gelijk in de hoofdstad. De overige (19!) wedstrijden tussen beide ploegen werden door Ajax gewonnen.

Ajax ruikt bloed

De Amsterdamse ploeg van trainer Marcel Keizer ruikt bloed. Doordat PSV woensdagavond de punten deelde met FC Groningen bedraagt de achterstand op de koploper nu 8 punten met één wedstrijd minder gespeeld. Winst betekend dat Ajax de Eindhovenaren nadert tot 5 punten en dan is de titelstrijd weer helemaal open.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws:

Ajax stuurt PSV met de staart tussen de benen terug naar Eindhoven

Amsterdam kijkt uit naar Ajax tegen PSV

Puntverlies tijdens spektakel Twente tegen Ajax