Ajax – Chelsea: Wat schreven de kranten?

Ajax – Chelsea: Wat schreven de kranten?
Credits: Pixaby

Wat schreven de kranten na Ajax tegen Chelsea? Een dag na de wedstrijd ging het natuurlijk over de afgekeurde goal van Quincy Promes. Was het nu wel of geen buitenspel.

De Telegraaf

De Telegraaf schrijft dat Daley Blind baalt van nederlaag en afgekeurde goal. Ajax ‘beroofd’ in ArenA is ook te lezen boven een artikel van Mike Verweij van de telegraaf. In artikel wordt de wedstrijd tegen Tottenham aangehaald. Toen verloor Ajax met een doelpunt in de slotseconde. Ditmaal werd er een zuivere 1-0 weerhouden. „Een gelijkspel was verdiend geweest”, baalde Daley Blind na afloop via de Telegraaf.

De krant refereerde ook nog aan een tv optreden van Ruud Gullit. Daarin liet de oud-voetballer weten dat het doelpunt van Quincy Promes geen buitenspel was. Gullit is al jaren tv analist in Qatar. Samen met de technici van beIN Sports, het programma waarvoor Gullit werkt, werd voor miljoenen kijkers aangetoond dat het geen buitenspel was.

De Volkskrant

‘Bijna onherkenbaar Ajax verliest man-tegen-mangevecht’, kopt de Volkskrant. De krant trekt net als de Telegraaf een vergelijking met 8 mei, de avond dat Tottenham Hotspur ervoor zorgde dat Amsterdam onderdompelde in voetbalrouw. Ajax – Chelsea (0-1) was volgens de Volkskrant een wedstrijd in razend tempo met talloze fouten, ook van spelers van wie je dat normaal niet verwacht. Dusan Tadic, Hakim Ziyech en Donny van de Beek bleven volgens de Volkskrant ver beneden hun niveau van fijnzinnige combinatiespelers. Tuurlijk haalt de Volkskrant het VAR moment nog even aan. Wel wordt er gerelateerd omdat Ajax vorig seizoen een aantal keer bevoordeeld werd door de VAR.

Algemeen Dagblad

Het Algemeen Dagblad laat allereerst twee balende koppies van Huntelaar en Tadic zien. Daarnaast schrijft het Algemeen Dagblad dat het verlies van Ajax tegen Chelsea aan komt. Overwinteren in de Champions League is plotseling geen zekerheid meer. Maar de wedstrijd tegen de Engelse topclub liet óók de veranderde status van Ajax in Europa zien.

‘Chelsea-speler Fikayo Tomori die als een dolle over het veld sprint na de zege op Ajax. Een vak met 2000 Engelse fans dat écht feest viert. En trainer Frank Lampard die een poosje na de wedstrijd nog speciaal een moment neemt om feest te vieren met de meegereisde aanhang. Zijn beide vuisten pontificaal en uitbundig in de lucht stekend.

Er waren tijden, nog niet eens zo lang geleden, dat clubs met de statuur van Chelsea tamelijk plichtmatig naar Amsterdam kwamen om even de punten op te halen. Juist het uitbundige vieren van de Britten, weer helemaal in de race voor poulewinst, zegt wat dat betreft veel’, is te lezen in het artikel van het Algemeen Dagblad.

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd -> Geen noemenswaardige incidenten met Chelsea fans in Amsterdam

Gerelateerd -> Stad verwacht ruim 2600 Chelsea fans