Ajax brengt spanning in Eredivisie terug

Ajax brengt spanning in Eredivisie terug
Voor aanvang van Ajax - Feyenoord. Foto: Rob van Vliet

Ajax brengt spanning in Eredivisie terug door zege in klassieker

Ajax heeft zondagmiddag de spanning in de Eredivisie weer helemaal terug gebracht. De ploeg van Peter Bosz versloeg koploper Feyenoord meer dan terecht met 2-1. Door de overwinning is de achterstand op de Rotterdamse lijstaanvoerder geslonken tot 3 punten met nog zes wedstrijden te spelen tot het einde van de competitie. De Rotterdammers hebben nog steeds een beter doelsaldo.

In de wedstrijd waarin Ajax heer en meester was vielen de Amsterdamse doelpunten al in de eerste helft. De Deense routinier Lasse Schöne zorgde met een dwarrelende vrije trap in de eerste minuut van de wedstrijd voor de openingsgoal. Neres, zorgde op aangeven van de sterk spelende Ciyech voor de 2-0. Dit betekende voor Neres zijn eerste Ajax goal.

Ajax brengt spanning in Eredivisie terug
Ajax Feyenoord met een tussenstand van 2-0.
Foto: Rob van Vliet

Feyenoord werd zondagmiddag op alle fronten afgetroefd en mocht van alle geluk spreken dat het maar twee tegentreffers heeft moeten incasseren. Met name Traoré liet het in de eindfase van een aantal aanvallen afweten.

Jonge Justin Kluivert verliet trots het veld

De jonge Justin Kluivert verliet zichtbaar trots en onder een oorverdovend applaus van het Amsterdamse publiek in de 81e minuut het veld en werd vervangen door Cerny. Kluivert, die in de basis begon werd verkozen tot man van de wedstrijd.

Tegen de verhouding kwam Feyenoord door een doelpunt van Kramer vlak voor tijd nog wel terug tot 2-1 maar daarna was het niet meer spannend.

Opstelling Ajax:

Onana, Veltman, Sánchez, Viergever, Sinkgraven, Klaassen, Schöne, Ziyech, Neres (Nouri ’64), Traoré (Cassierra ’89) en Kluivert (Cerny ’81)

vrijetijdamsterdam.nl

Volg ons op Snapchat: vrijetijdams

Gerelateerd artikel:

Ajax blijft meedoen om de titel