Ajax boekt nipte Champions League-zege op Midtjylland
Voetbal: FC Midtjylland v Ajax: Herning UEFA Champions League Group Stage L-R: players of Ajax celebrate their team´s second goal © Orange Pictures / Gerrit van Keulen

MIDTJYLLAND – Ajax heeft een belangrijke overwinning geboekt in de Champions League. Na een tumultueus verlopen voorbereiding wonnen de Amsterdammers op bezoek bij het Deense FC Midtjylland met 1-2. Omdat Atalanta in Italië met 0-5 verloor van Liverpool, staat de Amsterdamse ploeg nu op de tweede plek in Groep D.

Rommelige voorbereiding

Ajax had door positieve Coronatesten een uiterst rommelige voorbereiding. Aanvankelijk mochten enkele spelers daardoor niet mee naar Denemarken. Na nieuwe testen en een hoop geregel en vluchten verschenen Dusan Tadic, André Onana en Ryan Gravenberch in de basis. De later ingevlogen Maarten Stekelenburg en Davy Klaassen (tweede helft ingevallen) begonnen op de reservebank.

Eerste helft

Antony bracht Ajax al binnen een minuut aan de leiding. De Braziliaanse aanvaller kreeg in de zestien meter de bal van Tadic, waarna hij zich vrij kapte en laag binnen schoot, 0-1. Na 15 minuten spelen verruimde Ajax de score. Een terugspeelbal op doelman Mikkel Andersen werd bestraft met een indirecte vrije trap. Tadic schoot hard en hoog binnen, 0-2.

Vijf minuten later zorgde ex SC Heerenveen-speler Anders Dreyer voor de 1-2. De Deense aanvaller liet Ajax-doelman Onana met een strak schot kansloos, 1-2. Dezelfde Deense speler was dichtbij de 2-2 maar zag Onana op zijn schot redding brengen.

Tweede helft

In de tweede helft werd nog wel gescoord door Antony. Deze goal werd afgekeurd na tusenkomst van de videoscheidsrechter die oordeelde dat er buitenspel aan vooraf ging. Uiteindelijk stapte beide ploegen met 1-2 van het Deense speelveld af.

In Amsterdam treffen beide ploegen elkaar over drie weken. Dan gaat het tweede deel van de Champions League van start.

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl