Ajax – Bayern München: Wat schreven de kranten?

Ajax – Bayern München: Wat schreven de kranten?
Uitvak Bayern Munchen. Foto: Rob van Vliet

Ajax – Bayern München: Wat schreven de kranten?

Telegraaf

Het is Ajax niet gelukt de plaatsing voor de knock-outfase van de Champions League te bekronen met de groepswinst. Het elftal van trainer Erik ten Hag had woensdagavond moeten winnen van Bayern München, maar de Amsterdammers kwamen in een spectaculaire wedstrijd niet verder dan 3-3. Dat schrijft de Telegraaf onder andere.

De krant benoemt ook de tweet van Edwin van der Sar: „Twee geweldige doelmannen na een fantastische wedstrijd gisteravond”, twitterde de algemeen directeur van de Amsterdamse club donderdagochtend, met bijgaand een foto van zichzelf tussen André Onana en Manuel Neuer.

„Ontzettend veel respect voor Manuel Neuer voor wat hij heeft bereikt en voor André Onana, die onderweg is naar dat niveau. Alle credits voor de spelers en de supporters dit seizoen, op naar de achtste finales.”

Volkskrant

Het werd een veldslag, waarin Ajax overeind bleef. Maar de Amsterdammers pakten niet de zo gewenste eerste plek in groep E. Daarvoor was Bayern München in het laatste pouleduel toch te taai: 3-3. Zo begint de Volkrant.

Maar, ondanks dat Ajax niet de eerste plek pakte vooral lof van de Volkskrant in haar berichtgeving. “Ajax kruipt steeds dichter naar de Europese top in het voetbal. In een opnieuw meeslepend duel dacht Ajax zelfs de eerste plaats over te nemen van Bayern München, dat zich al jaren tot de beste clubs van Europa mag rekenen.”

Algemeen Dagblad

Het AD kopt over het spektakelstuk: “

Ajax grijpt net naast groeps¬winst na memorabel duel met Bayern”. De krant quote ook De Ligt: “Iedereen zal zich deze wedstrijd lang herinneren”. Of wat dacht u van Tadic: “Voor dit publiek willen we als spelers vechten”

vrijetijdamsterdam.nl