Ajacieden eren Piet Keizer niet alleen met de overwinning

Ajax-fans eerden Ajax-icoon Piet Keizer met een sneeuwportret op een dak in de stad.

Ajacieden eren Piet Keizer niet alleen met de overwinning

Een indrukwekkende minuut stilte voor de wedstrijd, een oorverdovend applaus van onder meer de aanwezige burgemeester Eberhard van der Laan in de 11e minuut, mooie woorden van Ajax-directeur Edwin van der Sar en de nodige prijzenswaardige acties van de fanatieke Ajax-supporters, hebben vanmiddag in de Amsterdam Arena gezorgd voor een waardig moment voor de vrijdag overleden Ajax-icoon Piet Keizer.

Eberhard van der Laan was vanmiddag ook aanwezig. Op de foto zie je de burgemeester als portret afgebeeld door Kamp Seedorf.

Naast al deze waardige momenten ter herinnering van de oud-Ajax linksbuiten en de steunbetuigingen aan de familieleden van Keizer eerden de spelers Keizer ook nog eens met een overwinning.

Tegen Sparta werd er zondagmiddag in een niet al te spectaculaire wedstrijd met 2-0 gewonnen. Voor Ajax scoorde de van de Africa Cup teruggekeerde Bertrand Traoré vlak voor rust na een mooie solo-actie de eerste Amsterdamse treffer, 1-0. Na de rust zorgde Kasper Dolberg voor de 2e en laatste treffer van de wedstrijd, 2-0.

Dolberg troeft 2 Spartanen af. Foto: Jacques Kattenburg

Door de overwinning blijft Ajax meedoen in strijd om de titel. De Ajacieden staan momenteel tweede met 5 punten achterstand op koploper Feyenoord en 3 punten voorsprong op PSV.

vrijetijdamsterdam.nl

Volg ons op Snapchat: vrijetijdams

Gerelateerd artikel:

Ajax held Piet Keizer overleden