Titelstrijd ligt weer open na verlies AAC tegen All Blues
All Blues tegen AAC. Foto: Rugbyclicks Mirre Welboren

De spanning in de Ereklasse is na het afgelopen weekend weer helemaal terug. De rugby dames van AAC verloren uit tegen All Blues met 31-12. Door dit resultaat is AAC gekelderd naar een gedeelde tweede plaats met twee andere teams. De kansen voor de finale liggen nog steeds helemaal open maar de regerend landskampioen zal keihard moeten werken om dit seizoen weer een finaleplek te bemachtigen om de felbegeerde titel te kunnen prolongeren.

Door veel blessures waren de rugbydames van Amsterdam afgelopen zondag met een eigen supportersclub van geblesseerde meiden en fanatieke clubgenoten afgereisd naar Hilversum.

De wedstrijd was een goed moment voor de nieuwe coach Robert die bezig was aan zijn derde wedstrijd als trainer om de eveneens nieuwe aanwinsten die in september met rugbyen zijn begonnen hun opwachting te laten maken op het rugbyveld.

Twee nieuwe speelsters stonden opgesteld in de basis en nog eens een nieuwe speelster maakte zelfs haar debuut. Ook maakte twee oud-speelsters na lange afwezigheid hun rentree op het veld om met hun ‘blauw/witte’ team de strijd aan te gaan.

Vol goede moed startte AAC de wedstrijd. De eerste try werd gescoord door de All Bleus. Het bleef spannend nadat een try van AAC snel volgde. Door een prachtige offload bij de backs kon de fly half de try scoren. De conversie werd raak geschoten waardoor AAC voor kwam te staan.

AAC bleek niet opgewassen tegen de sterke en snelle lopers

Dit was echter van korte duur, want gastvrouwen benutte goed de gaten die in de verdediging van de Amsterdammers vielen. Er kon zelfs meerdere malen uit gescoord worden.

AAC bleek niet opgewassen tegen de sterke en snelle lopers die goed wisten door te breken en de thuisploeg ging de rust in met een voorsprong van 19-7. In de tweede helft van de wedstrijd brak de zon door en maakte AAC haar tweede try.

Titelstrijd weer open na verlies AAC tegen All Blues

Een hoogtepunt voor AAC was dat één van de nieuwe meiden scoorde

Een hoogtepunt voor AAC was dat één van de nieuwe meiden scoorde na een mooie aanval van hard werken en goed samenspel tussen de voorwaartsen en backs. Na een rake conversie was de stand 19-12 en ging de wedstrijd gelijk op. Maar de All Bleus bleven sterk aan zet en liepen steeds verder uit. In de laatste minuten van de wedstrijd wisten de dames uit Amsterdam en Hilversum de bal goed naar buiten te spelen waarna de laatste try werd gescoord. Het werd uiteindelijk 31-12 voor de thuisploeg.

Door: Demi Kist en Esther Koeckhoven