Leuke plekken om te schaatsen op natuurijs rondom Amsterdam
Credits Amstelbocht / schaatsen.nl

Leuke plekken om te schaatsen op natuurijs rondom Amsterdam

We weten niet hoe het met jullie zit maar op de redactie van Vrije Tijd Amsterdam hopen we op korte termijn toch wel die ijzers onder te kunnen binden om zodoende heerlijke rondes op natuurijs te kunnen schaatsen. We hebben in ieder geval al een mooie lijst gemaakt met plekken waar je heerlijk op natuurijs kunt schaatsen.

Landijsbaan IJsclub De Amstelbocht

Eén van die pareltjes om lekker rondjes te schaatsen in de frisse lucht is landijsbaan IJsclub De Amstelbocht. De schaatsbaan ligt aan het Molenpad tussen Amsterdam en Ouderkerk aan de Amstel en geeft je dat echte natuurijsgevoel. De Ouderkerkse vereniging telt maar liefst 1.400 leden en is daarmee één van de grotere ijsclubs van Nederland. Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders. Vergeet na afloop geen warme chocolademelk te bestellen in het knusse clubgebouw dat is gelegen tussen de groene weilanden.

Adres: Molenpad 1, 1191 AB Ouderkerk aan de Amstel

Website: https://amstelbocht.nl/

Poelster landijsbaan

De Amstelveense schaatsvereniging de Poelster is sinds 1964 actief met schaatsen. Het clubhuis ligt prachtig aan de Poel. Bij de Poelster kun je het schaatsen zowel recreatief als in wedstrijdverband beoefenen en dat kan zowel op kunst- als op natuurijs. En in dit lijstje gaat het ons natuurlijk om het natuurijs. Echt je kunt hier heerlijk omringt door prachtige natuur rondjes schaatsen en de toegang is gratis. Daarnaast kun je ook lid worden van de vereniging waar ze faciliteiten bieden om het schaatsen gedurende het winterseizoen actief te beoefenen.

Adres: Laan Nieuweramstel – Achter het gemeentehuis, aan het einde van de parkeerplaats. Klik hiernaast op het google-maps kaartje voor de exacte locatie.

Website: http://www.poelster.nl/landijsbaan/

Leuke plekken om te schaatsen op natuurijs rondom Amsterdam
Jonge schaatsfanatiekelingen van Poelster! Foto credits: Schaatsvereniging De Poelster
Diemer IJsclub

De heerlijke natuurijsbaan van de Diemer IJsclub is het vermelden waard. Sinds 1992 hebben ze een natuurijsbaan op sportpark “De Diemen” bij de Sniep. Omdat hier zo’n 20 à 50 cm water staat kunnen ze snel en betrouwbaar natuurijs bieden als het vriest. Zodra er geschaatst kan worden op deze baan plaatsen ze deze informatie voor schaatsliefhebbers op de website van de IJsclub.

Adres: Keulse Vaart 1001 in Diemen

Website: https://www.diemerijsclub.nl/

Leuke plekken om te schaatsen op natuurijs rondom Amsterdam
Diemer IJsclub is er bijna klaar voor!
IJsclub Broek in Waterland

In Broek in Waterland ten noorden van Amsterdam ligt een mooie ijsbaan van dito ijsclub die zeker de moeite waard is om te bezoeken.
Het Havenrak ligt in het oude centrum van Broek in Waterland en is de thuisbasis van deze ijsclub. Bij vorst vriest het Havenrak relatief snel dicht. Als gebleken is dat het ijs sterk genoeg is zorgen ze voor verlichting zodat er ook in de avonduren geschaatst kan worden. Bij sneeuw wordt de baan regelmatig geveegd om aanvriezing te voorkomen en indien nodig zorgt het lokale brandweerkorps voor een nieuwe bovenlaag als er door slecht ijs bijna niet te schaatsen valt. “Uiteraard mogen muziek en de broodnodige versnaperingen niet ontbreken. Bij de koek en zopie tent is het de gezelligheid dat de boventoon voert en dit komt niet in het minst door de zorgvuldig geselecteerde glüh wijnen en chocolademelk. Op de binnenbaan is er de mogelijkheid tot schoonrijden en ijshockey terwijl de echte stayers de buitenbaan verkiezen”, laten leden van de club enthousiast weten.

Adres: Dokter C. Bakkerstraat 11, 1151 CL Broek in Waterland

Website: http://www.ijsclubbroekinwaterland.nl/

Leuke plekken om te schaatsen op natuurijs rondom Amsterdam

IJsclub Centrum Oostzaan

IJsclub Centrum Oostzaan is een heel actieve ijsclub met een fraaie natuurijsbaan. Als het eenmaal genoeg vriest ligt deze baan er prachtig bij. De zogenoemde ijsmeester checkt geregeld het ijs voor de schaatsliefhebbers. Bij de schaatsvereniging kun je ook leren schaatsen, wedstrijdschaatsen, en toerschaatsen. In de zomer kun je er skeeleren en fietsen.

Adres: Twiskeweg 97, 1511 BX Oostzaan

Website: https://www.ijsclub-centrum-oostzaan.nl/joomla3/

Leuke plekken om te schaatsen op natuurijs rondom Amsterdam
Credits: IJsclub Cenrum Oostzaan

Bent u geen schaatsliefhebber maar wel gek op het bezoeken van leuke dingen? Check dan dit lijstje met mooie bezienswaardigheden in Europa!

Geschreven door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting