ETHIOPIËSE WINST EN HOOP PLEZIER BIJ 33E DAM TOT DAMLOOP
Deelnemers van team Troostwijk Veilingen. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

ETHIOPIËSE WINST EN HOOP PLEZIER BIJ 33E DAM TOT DAMLOOP

De 33e Dam tot Damloop is vandaag gewonnen door Birhanu Legese. Hij noteerde op de 10 Engelse Mijl een tijd van 45.35 minuten. Bij de vrouwen ging de winst naar Mercyline Chelangat uit Oeganda (53.08). De man-vrouw wedstrijd werd gewonnen door Legese.

Dam tot Damloop

Zondag werd voor de 33ste keer de Dam tot Damloop gehouden in Amsterdam. Hieraan deden 44.000 deelnemers mee. In totaal deden er aan alle Dam tot Dam activiteiten bijna 90.000 deelnemers mee. Kort voor de finish van de Dam tot Damloop zakte een deelnemer in elkaar en werd onwel geworden. “De man is ter plekke gereanimeerd en naar een ziekenhuis overgebracht. De toestand van de man is nu stabiel”, liet een woordvoerder van het hardloopevenement weten.

Meerdere activiteiten

Naast de ‘Dam tot Damloop 10 Engelse Mijl’ voor recreanten en professionals stonden ook de Dam tot Dam Wandeltocht, Damloop by night 5 Engelse Mijl, Dam tot Dam FietsClassic, Mini Dam tot Damloop Molenwijk en de Mini Dam tot Damloop Zaandam op het programma.

ETHIOPIËSE WINST EN HOOP PLEZIER BIJ 33E DAM TOT DAMLOOP
Op de foto Peter den Hollander voor de start van de recreatieloop.

Reacties na afloop

Bij de finish een hoop enthousiaste reacties van deelnemers en aanhang die trots waren dat de missie was volbracht. Jurgen Varkevisser, één van de deelnemers die meedeed samen met zijn collega’s van Troostwijk Veilingen B.V. was een stuk sneller dan vorig jaar toe hij ook meedeed. “Te gek dit. Ik heb ‘m gerend in 1 uur en 19 minuten. Boven verwachting.” Amsterdammer Barry Assink overtrof ook zijn prestatie van het vorige jaar. “ 1 uur en 25 minuten. Een kwartier sneller dan vorig jaar. Een mooie opwarmer alvast voor November. Dan doe ik mee aan de Marathon van New York”, aldus Assink net nadat hij de finishlijn heeft gepasseerd.

De oudste deelnemer

De oudste deelnemer was Corry Andriessen uit Ouderkerk aan de Amstel. Zij zorgde voor een bijzondere prestatie door op 84-jarige leeftijd de wandeltocht van 42 (!) kilometer uit te lopen. “Plezier hebben in het leven dat is belangrijkste”, antwoord mevrouw Andriessen op de vraag van een NH nieuws verslaggever over wat het geheim is als je op 84-jarige leeftijd de tocht nog moeiteloos kunt uitlopen.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Heb je weleens een kijkje genomen op onze pagina sport?