VOC wint overtuigend van Quintus en lijkt klaar voor Dalfsen

VOC houdt zicht op dubbel na zege tegen Geel Zwart
Archieffoto: Jaap van der Pijll

VOC wint overtuigend van Quintus en lijkt klaar voor Dalfsen

VOC Amsterdam heeft in de Eredivisie handbal de koppositie verstevigd. De ploeg van trainer/coach Ricardo Clarijs en assistent-coach Sandra van der Baan, won de uitwedstrijd tegen Quintus met 25-30. De regerend landskampioen staat nu met 12 overwinningen uit 12 gespeelde wedstrijden aan kop in de Eredivisie. Komende zaterdag staat de clash der clashes op het programma als ‘Aartsrivaal’ Dalfsen op bezoek komt in Amsterdam-Noord.

“Het was onze beste eerste helft van dit seizoen, in de tweede helft hebben we het een beetje laten zakken. De meiden zijn scherper en feller in de wedstrijden waarbij het er echt om gaat. We waren vooral doeltreffender in de afronding”, vat VOC-trainer Ricardo Clarijs de wedstrijd tegen Quintus kort samen.

Dalfsen

“Ten opzichte van het begin van het seizoen hebben we mooie stappen gezet. Dat vind ik zaterdag belangrijker dan het resultaat. Dat we onze constante lijn door ontwikkelen qua spel zodat we er met de play-offs helemaal klaar voor zijn. Maar natuurlijk willen we ook graag winnen. Helemaal tegen Dalfsen. Ik heb tegen de meiden al gezegd dat we van eigen kracht uitgaan. Wij zijn de regerend kampioen.”

Zoë Sprengers en Sharon Bouter

Zoë Sprengers kampt met een blessure en zit niet bij de wedstrijdselectie tegen Dalfsen. Sharon Bouter is al langer geblesseerd en op de weg terug. Beau de Boer, Rachel Piekhaar en Kim Lunter zijn toegevoegd aan de selectie. Keepster Martine Hoogewoud maakte onlangs haar rentree bij VOC en zit ook zaterdag bij de selectie van de club uit Amsterdam-Noord.

Het topduel tussen VOC en Dalfsen begint zaterdag 3 februari om 19:30 uur.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

VOC Amsterdam blijft koploper na winst op VZV