VOC met opgeheven hoofd uitgeschakeld in Europa

VOC-coach Clarijs na nipt verlies in Servië
Speelsters en begeleiding van VOC bij aankomst in Servië. Fotocredits: VOC Amsterdam

VOC met opgeheven hoofd uitgeschakeld in Europa

De speelsters van handbalploeg Succes Schoonmaak/VOC hebben de return tijdens de kwalificatieronde van de EHF cup verloren. In het Servische Sabac verloor de ploeg uit Amsterdam-Noord met 28 – 29 van tegenstander ZRK Medicinar. De eerste wedstrijd won de Servische ploeg ook al. Toen werd het 33-34 in het voordeel van ZRK.

“Vanaf het eerste moment in de wedstrijd probeerde de Serven het tempo uit het spel te halen. Dat lukte ze gelukkig niet. We hebben beter gespeeld dan gister, we konden beter partij bieden tegen deze geroutineerde ploeg. Verdedigend hebben we weer stappen gemaakt. In de laatste minuut kregen we zelfs nog twee pingels mee. Die gingen er niet in terwijl die er gewoon in moeten. Maar goed het zei zo”, aldus de van het verlies balende coach.

Door het verlies en het eerdere verlies is VOC nu Europees uitgeschakeld. Toch blikt de club volgens Clarijs terug op een mooie ervaring. Clarijs: ”De meiden hebben het goed gedaan. Mooi was dat we na afloop een hoop complimenten kregen over onze Nederlandse speelstijl. Dat is natuurlijk mooi om te horen.”

Foreholte

“We moeten nog wat stappen maken maar wij zijn wel klaar voor de competitie”, vervolgt Clarijs. Zaterdag staat tijdens de eerste competitiewedstrijd een bijzondere ontmoeting op het programa voor de jonge trainer. Met de tegenstander van zaterdag Foreholte, promoveerde hij binnen drie jaar naar de Eredivisie. Nadat de promotie naar de Eredivisie met Foreholte was gevierd werd hij als interim-coach van VOC ook nog eens kampioen van Nederland. Ondanks de historie kijkt de trainer nuchter naar die wedstrijd. ”Het is erg leuk om daar alle mensen weer te zien. Maar ik ben nu toch echt trainer van VOC en wil met dit team mooie dingen bereiken dit seizoen.”

Selectie VOC Amsterdam

Sanne Leenders, Ashley Landsman, Demi Dijkstra, Zoë Sprengers, Rachel de Haze, Lynn Molenaar, Maike Bouwer, Lindsey Schrekker, Kaylee Romer, Zola Amsen, Dione Housheer, Britt van der Baan, Kelsey van der Elst, Dominique Koppe, Bo van Wetering en Tanitha Mooijer.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl