VOC na monsterzege tegen SEW klaar voor kraker tegen Quintus

VOC na monsterzege tegen SEW klaar voor kraker tegen Quintus

VOC na monsterzege tegen SEW klaar voor kraker tegen Quintus

VOC Amsterdam lijkt klaar voor het aanstaande topduel tegen Quintus. De ploeg van Ricardo Clarijs versloeg zaterdagavond in Sporthal Elzenhagen tegenstander SEW met een zeer ruim verschil. In Amsterdam-Noord eindigde de Eredivisie wedstrijd in 45-26.

“Een goede oppepper richting de komende wedstrijd tegen Quintus”, laat VOC-trainer Ricardo Clarijs enige minuten na de nieuwe monsterzege in de Eredivisie weten. “Binnen een mum van tijd hadden we al zestien doelpunten gescoord. Toen konden we speelsters met het oog op de komende wedstrijden tegen Quintus, maar ook tegen bijvoorbeeld V&L en Dalfsen, wat rust gunnen en konden andere speelsters hun opwachting maken. Vanaf dat moment kon SEW wat beter in de wedstrijd komen, maar al met al liepen we vrij simpel uit tot 45-26.

Verdedigend draaide het lekker bij de Amsterdamse ploeg

“Ik vond dat we het verdedigend goed deden. Huiberts stond bij ons lekker te keepen en Van der Vliet was verdedigend goed bezig. En Bo van Wetering stak er met kop en schouders boven uit. Dat was mooi om te zien”, aldus de trainer van de ‘groen/zwarten’, die de rest van het team een voldoende gaf.

Een poging wagen om dit seizoen geen wedstrijd te verliezen

VOC speelde de laatste wedstrijd in 2018 gelijk maar hoopt desondanks het record van vorig seizoen te overtreffen. “We gaan er alles aan doen om dit seizoen geen wedstrijd te verliezen”, laat de VOC-coach ten slotte nog weten.

VTA Sport