VOC met één been in allesbeslissende finale om landskampioenschap

VOC met één been in allesbeslissende finale om landskampioenschap
Foto: Marlies Dijkstra

VOC met één been in allesbeslissende finale om landskampioenschap

Tweevoudig regerend landskampioen VOC staat met één been in de finale van de play-offs om de nationale titel. De ‘groen/zwarte’ formatie uit Amsterdam-Noord won in ’t Veld met 25-27 van VZV. De beslissende return staat voor zaterdag 13 april op het programma in Sporthal Elzenhage.

Trainer Ricardo Clarijs toonde zich na afloop grotendeels tevreden over de wedstrijd. Clarijs: “Ik ben tevreden over de overwinning. Helemaal omdat we zeven weken geen competitiewedstrijd meer hebben gespeeld. Daarnaast speel je uit in een volle hal, met een jonge selectie en is het ook nog eens de halve finale. Daar komt voor die speelsters ook druk en spanning bij kijken. Daarnaast vond ik de scheidsrechters een twijfelende indruk maken en de tijdwaarnemer heeft ons op z’n Amsterdams gezegd een paar keer genaaid.

Al met al kwamen we terecht op een 13-7 voorsprong. VZV kwam daarna terug in de wedstrijd mede door een aantal wissels van mijn zijde. Niet de schuld van de speelsters maar verkeerde beslissingen van mij.

Kim Lunter, Rachel de Haze en Britt van Leijden

Kim Lunter maakte bij ons een uitstekende indruk en Rachel drukte haar stempel vooral in het laatste kwartier. Britt van Leijden vond ik sterk in de dekking.

Volgende wedstrijd

De return tussen VOC en VZV begint zaterdag 13 april om 19:30. Voor het duel in Sporthal Elzenhage zijn nog toegangskaarten beschikbaar. Deze kunnen aan de deur worden gekocht.

Quintus tegen Dalfsen

De andere halve finale is een strijd tussen de topploegen van Quintus en Dalfsen. In Overijssel leek Dalfsen lange tijd op de zege af te stevenen. Een kwartier voor tijd stond de ploeg van Monique Tijsterman met 19-13 voor. Desondanks knokte Quintus zich knap terug tot 22-22. Donderdag 18 april staat de return tussen beide ploegen op het programma. Dalfsen liep onlangs de bekerfinale mis na verlies tegen Venlo. De ploeg uit Dalfsen kan zich zodoende volledig focussen op de return in Kwintsheul. Quintus werd voorafgaand aan het seizoen door VOC-trainer Ricardo Clarijs nog getipt als titelkandidaat.

vrijetijdamsterdam.nl