VOC HEROVERT KOPPOSITIE EREDIVISIE OP LAATSTE SPEELRONDE

VOC HEROVERT KOPPOSITIE EREDIVISIE OP LAATSTE SPEELRONDE
Faye Jansson maakt volgens Clarijs verdienstelijk haar debuut. Foto credits / bron VOC Amsterdam

Trainer Ricardo Clarijs: “We denken nog niet te ver vooruit”

VOC Amsterdam is de competitie toch als trotse koploper geëindigd. De groen/zwarte talententrein mét de ervaren speelster Rachel de Haze in de gelederen, won het laatste competitieduel uit bij DSVD met 24 – 35. Mede doordat Venlo in Limburg VZV op een nederlaag (27-25) trakteerde, eindigt de jonge Amsterdamse ploeg van trainer Clarijs de competitie voor de derde keer op rij als lijstaanvoerder. DSVD is samen met
Volendam, V&L en Voorwaarts veroordeeld tot de degradatiegroep in de nacompetitie.

Door de eindnotering starten de ‘groen/zwarten’ de halve finale in de play offs tegen de winnaar van Quintus – SEW thuis in Amsterdam-Noord. De andere halve finale wedstrijd ontvangt Venlo in Limburg VZV of Borhave. Mocht de ploeg uit Noord de halve finale wedstrijden winnend afsluiten speelt het de eerste finalewedstrijd om het kampioenschap ook thuis in Sporthal Elzenhagen.

“Maar, zover denken we nog niet”, waarschuwt trainer Ricardo Clarijs. “Dit jaar gaat alles stap voor stap. Ik ben in ieder geval trots op deze jonge groep. Ik vind het netjes dat we met deze speelsters maar één nederlaag hebben geleden, en maar twee keer de punten moesten delen”, aldus de pas 28-jarige oefenmeester, enkele minuten na de wedstrijd.

Debuut Faye Jansson

Bij de ploeg uit Amsterdam-Noord maakte alweer een jongeling haar debuut. Dit keer was dat de linkshandige rechterhoek-speelster Faye Jansson. “We kijken als staf terug op een verdienstelijk debuut van Faye Jansson”, aldus trainer Ricardo Clarijs.

VOC speelsters

VOC Amsterdam won de wedstrijd vandaag met de volgende handbalsters: Marit Huiberts, Romy Verweij, Senna van Galen, Zoë Sprengers, Rachel de Haze, Isa Ternede, Kaylee Römer, Laura Zeldenthuis, Pien van der Geest en Nikita van der Vliet.

VTA Sport blikt later deze week uitgebreid met Ricardo Clarijs vooruit naar de play offs om het kampioenschap van Nederland en de trainerswissel bij VOC Amsterdam.

Geschreven door:

Rik Verkaik

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl