VOC HANDHAAFT KOPPOSITIE IN EREDIVISIE NA ZEGE OP V & L

VOC HANDHAAFT KOPPOSITIE IN EREDIVISIE NA ZEGE OP V & L
Dione Housheer (links) speelde een goede wedstrijd. Foto van eerder gespeeld duel tegen V & L. Credits: Jaap van der Pijll

VOC HANDHAAFT KOPPOSITIE IN EREDIVISIE NA ZEGE OP V & L

De handbalformatie van VOC uit Amsterdam-Noord blijft ook na afgelopen speelronde de lijstaanvoerder in de Eredivisie bij de vrouwen. De ploeg van trainer Ricardo Clarijs en assistent-coach Sandra Verbaan won met 31-34 op bezoek bij V & L.

“Een terechte overwinning, maar complimenten voor het spel van de tegenstander. Ze wilde er een echte wedstrijd van maken”, laat VOC-coach Ricardo Clarijs daags na de wedstrijd weten.

Beau de Boer 

De coach liet Bo van Wetering en Zoë Sprengers buiten de ploeg vanwege blessures. Zij zijn weer op de weg terug. Een mooi moment voor de oefenmeester om andere speelsters speeltijd te gunnen. “Beau de Boer speelde bijvoorbeeld in plaats van Zoë Sprengers. Zij heeft het erg goed gedaan. Een aantal goals en gewoon een lekkere wedstrijd gespeeld.”

De laatste competitiewedstrijd voor de wedstrijd tegen V & L werd verloren tegen Dalfsen. Dat lag volgens de coach voornamelijk aan de instelling waarmee zijn speelsters de wedstrijd ingingen. “Nu ging dat wel goed. De instelling, gretigheid en de wil om te winnen waren weer aanwezig. Daar ben ik erg blij mee.”

Dione Housheer en Rachel de Haze 

Clarijs vervolgt: “Dione Housheer en Rachel de Haze waren de drijvende krachten achter deze teamprestatie. Ze bleven maar door gaan met het team op sleepbouw nemen. Top!”

De volgende wedstrijd voor de ‘groen/zwarten’ staat op 17 februari op het programma. Dan speelt Succes/Schoonmaak VOC Amsterdam om 19:30 uur in Sporthal Elzenhagen tegen Venlo.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws:

VOC houdt zich op dubbel na zege tegen Geel Zwart 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here