VOC Amsterdam wint van V & L Geleen en past doelstelling aan

VOC Amsterdam wint van V & L Geleen en past doelstelling aan
De selectie van OTTO Work Force / VOC Amsterdam

VOC Amsterdam wint van V & L Geleen en past doelstelling aan

Mooi sportnieuws voor de handballiefhebbers van VOC uit Amsterdam-Noord. Het team van trainer Ricardo Clarijs versloeg zaterdagavond V & L Geleen met 33-28 en blijft daardoor na zes gespeelde wedstrijden fier aan kop staan van de Eredivisie. Maar, misschien nog wel mooier nieuws, de VOC-coach constateert dat de ploeg sneller stappen maakt dan verwacht en na de winst op Quintus denkt de oefenmeester, in tegenstelling tot het begin van het seizoen, dat VOC goede kans maakt om de titel voor de derde keer op rij in de wacht te kunnen slepen. Én dat moet de mensen in Noord goed doen.

VOC won zaterdag maar speelde niet de beste wedstrijd. Clarijs hierover: “We begonnen twijfelachtig en het was een slordige wedstrijd. Desondanks stonden we binnen vijf minuten met drie of vier doelpunten voor en met de rust was het 18-11 in ons voordeel.”

“Nadat we na de rust ongeveer een marge van tien goals hadden konden we enkele speelsters rust gunnen. Nikita van der Vliet zat de hele tweede helft met een blessure aan de kant. Maar, haar voorselectie voor het grote Oranje komt hierdoor niet in gevaar”, antwoord Clarijs op een vraag hierover van VTA Sport.

Nederland bondscoach Helle Thomsen selecteerde tien spelers definitief voor het EK in Frankrijk en uit een groep van twaalf speelsters worden er uiteindelijk nog zes speelsters aangewezen die mee naar het Europese kampioenschap mogen.

Dit wordt bepaald tijdens een trainingsstage die vanaf 19 november wordt gehouden op Papendal, wanneer de nationale selectie samenkomt. Er worden training afgewerkt en er is een oefenwedstrijd tegen Angola.

Nikita is de enige geselecteerde speelster uit de Nederlandse competitie die bij de nationale selectie zit. “Dat is knap en terecht”, aldus Clarijs die vindt dat Nikita en Dione qua speelstijl niet met elkaar te vergelijken zijn als VTA Sport daar naar vraagt.

“Nee, Nikita is snel sterk en wendbaar dus qua spel geen Dione. Wel hebben ze beide een uitzonderlijk talent. Nikita is na Rachel de Haze, de beste speelster in de Eredivisie. Ik vind het wel vreemd dat Bo van Wetering niet is geselecteerd. Zij hoort erbij te zitten, vind ik.”

Na een korte onderbreking i.v.m. het EK nieuws laat de VOC-coach nog weten wie hij tegen Geleen de beste vond. Clarijs: “Britt van der Baan, zeer effectief en zeven doelpunten gemaakt. Zoë Sprengers maakte een sterke indruk op me en Rachel was ouderwets op dreef.”

VOC Amsterdam speelt haar volgende wedstrijd op zaterdag 3 november 2018. De tegenstander is dan Borhave.

vrijetijdamsterdam.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here